tisdag 26 maj 2015

Bensprattel och Escape från ESC

Nu har jag varit och fyllt på mitt medicinförråd. Rastlösa-ben-medicinen tog slut. En natt utan och jag kör en rumba halvsovande i horisontal ställning. Det är något dom i Let´s dance skulle se.

Det var ont om tider hos läkaren (naturligtvis!!) så jag blev inklämd hos en vikarie/AT/förbipasserande - stryk det som ej önskas. Receptionisten frågade om det gick bra? För min del hade det gått bra med en vaktmästare, bara jag fått min medicin.

Jag gick dit och förklarade mitt ärende. Berättade vad jag fått tidigare och hur jag minskat dosen. 0,18 ska det vara, sa jag bestämt. Hon letade och svarade att det inte fanns någon 0,18.
Jag, å min sidaletade i mitt förvirrade minne ifall jag hade sagt fel siffror (vilket inte är ovanligt) eller möjligen fel bokstäver. Möjligen kunde jag vara fel person också. Jag kom inte fram till något nytt resultat.
Läkaren rabblade upp olika sifferkombinationer och sa att det finns en 0,18 men det är inte Cifrol. Men samma innehåll.
Jag satt fortfarande och funderade på om jag kunde ha tagit fel. Förbannade mig själv för att jag inte sparat asken för att ta med.
Läkaren satt så en lång stund och liksom diskuterade med sig själv och krafsade runt på datorn. Så plötsligt sa hon: "Nämen, där är den. Vad konstigt. Den var inte där. Men då finns den." Eller nåt sånt. Jag minns inte riktigt eftersom jag fortfarande höll på att leta på min egen hårddisk.

Det är inte första gången jag har suttit som på nålar när någon håller på och letar på en dator, mumlandes att dom inte hittar eller att det inte finns. Jag var på vippen att skrika: "men googla då!" Men dom har väl inte tillgång till något Google kanske och letar bara i sina databaser.
Ibland vill jag gå fram och slita undan personen och leta själv! Såg framför mig hur jag skulle ta tag i hennes stol och skicka den över rummet för att själv leta fram min Cifrol. Men det är mest som jag tänker, för jag är en fridsam person. Jag mer imploderar än exploderar. Men nu så, nu har jag mina piller och behöver inte dansa rumba nattetid. Vet ni förresten hur jävla svårt det är att dansa rumba ensam?

Såg ni Eurovisionsfestivalen? Det gjorde inte jag. Jag var hos en väninna och pratade skit om viktiga saker. Vi till och med glömde bort att det var någon ESC. När jag kom hem så såg jag slutet på spektaklet som Gubbe (!!!) suttit och tittat på. Eller om bara TV:n stod på. Som vanligt! Det är som om den lever sitt eget liv här. Som en ständigt närvarande men passiv person. Men det är inte JAG som sätter på den!
Men alltså Grattis till Måns! Jag gillar Måns som person och inte minst för hans engagemang för barn i sitt ZB Foundation.
Jag - som tydligen har en udda smak - är inte överförtjust i låten. Efter att i efterhand ha skummat igenom flödet av världsmusiken så fastnade jag för Tyskland och Österrike. Ni vet var dom kom va? Sist med 0 poäng! Men eftersom jag inte är någon schlagerfantast så får jag väl se det som ett gott omen.
Själv är jag inte särskilt förtjust i den den här cirkusen. Men var och en gör som den vill. Jag kan låta bli att titta. Men jag blir lite full i skratt när jag tänker på att förkortningen för Eurovison Song Contest och knappen Escape är samma! Jag gillar den senare.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Inte kul med dansandet när man ska sova, vet vilket helsike det är. Tvingade precis min vc doktor att ta ett ferritin prov (järn) som är så viktigt att hålla koll på. Han visste absolut inget om detta sjukdom och sa till mig att sluta läsa böcker o på nätet utan kom till mig så provar vi nåt. Vilken idiot, ville inte ens veta något. Men jag fick mitt prov till slut. Det värdet är mycket lågt men han tycker helt normalt. Måste byta vårdcentral , fanns ingen läkare att byta till så nog är jag trött på detta dumma bensprattel. Hoppas din medicin funkar fullt ut .

Baronessan sa...

Det är många läkare som inte vet något om detta. Dom vet inte vad det beror på så dom tycker väl inte att det är intressant. Man får helt enkelt tala om vad det är man vill ha och stå på sig! Jag tror också på det där med järnbrist. Innan jag fick sifrol så åt jag järnmedicin. Hjälpte en del iaf.

lilah sa...

Ja jag är väldigt tacksam över den AT läkare som informerade mig första gången om detta! Han hade antagligen nyss läst detta nånstans i nåt forskarblad, för nån annan av de andra läkarna på VC vet inte om det! Och denne läkare var ju där bara en begränsad tid.
Har även försökt upplysa kommunsköterskorna om detta för pensionärers räkning, som lider av samma sak, men NEEEJDÅ, här ska inte lyssnas en enda sekund på nåt outbildat vårdbirräde, utan ge den stackars pensionären tonic water med en pyttegnutta kinin i och sömnmedel istället! Och sömnmedel som dessutom är vanebildande! Grrrr... Lider med pensionären, men både sköterskor och anhöriga litar ju på doktorn före nåt vårdbiträde.

F.ö. håller jag med lite ang Måns. Låten är väl inte precis dålig, även om jag själv föredrar Brown eyed girl med Van Morrison eller nästan vad som helst från sextitalet eller tidigt sjuttitalet. MEN Måns verkar ju vara en sån väldigt trevlig person!! :-)

Och ESC knappen är ju en fullträff, ha ha!

Har förresten svarat på din fråga i min blogg! ;-)

lilah sa...

Förresten, ang järn, så har inte mitt varit lågt men sprattlet högt... Har prövat att äta en massa olika mineraler som sades kunna hjälpa, bl a magnesium, men det enda som hjälpt mig är Sifrol! Och jag vågar inte sluta med det för att börja experimentera med nåt annat nu heller. För det är sååååå himla jobbigt att ligga och sparka en hel natt!

Baronessan sa...

Ja, stackars gamlingar! Och bara tanken på att få i sig sömnmedel när man ändå inte kan sova av bensprattlet. Det är ju rena rama tortyren. För sova går ju inte! Jag vet, jag har provat.

Baronessan sa...

Jag tycker mig märka att det blivit värre sen man började med Sifrolen. Glömmer man en natt nu så är det ju helt galet. Man blir väl van kanske. Det är väl därför dom säger att man ska trappa upp antar jag. Men än så länge räcker den halva 0,18. Magnesium testade jag under en längre tid. Hjälpte noll. Men det är ju också olika på om man har RLS på grund av någon brist eller om man har ärvt det. Jag fick det i arv. Det var ju alldeles onödigt!