torsdag 14 maj 2015

Födelsedag, hajar och holkar

Igår skulle Modern ha fyllt 91 om hon varit i livet. Jag plockade en vårbukett och förärade henne på kyrkogården. På väg tillbaka till bilen satt det en sädesärla på ett plakat. Den tittade på mig och verkade ganska orädd. Den satt helt stilla. Jag stannade upp och pratade med den och så kom jag ju på att det naturligtvis var Modern som visade upp sig på födelsedagen. Jo då, hon skulle bli en fågel!
När jag gick runt skylten för att fota den framifrån så flög den. Ja, Då visste jag säkert för Modern har aldrig gillat att bli fotograferad.
Den gången, då Modern just blivit "planterad" så var det en fågel som skrek och skrek i trädet där jag stod. Jaha, tänkte jag då. Hon blev en fågel iaf som hon ville. Då var det en björktrast, men har man gått över till andra sidan så kan man nog anta vilken fågel man vill. Olika skepnad olika dagar liksom.

Idag har jag varit med döttrarna och godisarna till fjärilshuset Haga. Det var en pärs! Fyra små odjur som sprang som förgiftade råttor åt olika håll.  Här sitter dom och kollar in hajarna. Det var nog enda gången dom satt still. Ja, och så när dom åt glass då.
Fjärilshuset får nog byta namn snart tror jag. För så mycket fjärilar var det inte att se. Nu var det ju mer hopträngt också, eftersom dom gjort ett stort akvarium för hajarna. Jag tycker att det är en lite underlig kombo. I min värld har fjärilar och hajar väldigt få beröringspunkter.

Den här vackra skapelsen var väl den enda som "stack ut".
Dom kanske inte trivs så bra. Den här ser ju lite skamfilad ut.
Sen fick jag se en sköldpadda som åt upp en fjäril! Det syns kanske lite otydligt på bilden, men så är fallet. Undra på att det inte är så många fjärilar kvar. Dom har blivit mat.
Efter den där utflykten är man rätt mör. Galet varmt var det och så jaga småttingar på det. Puh! Jag sänder en tanke varje gång till all förskolepersonal i detta land!

Förra veckan tog vi oss i kragen och fick upp lite fågelholkar. Dom har legat länge i förrådet och väntat på att bli uppsatta. Jag bestämde var dom skulle sitta och Gubbe klättrade och satte fast. Bra fördelning om jag får säga det själv. Inte vet jag om någon fågel kommer att flytta in, men det ser trevligt ut.
Gösta och Frazze låg och väntade på att det skulle bli färdigt. Jag förmanade och sa att det var fågelholkar - inte matholkar! Dom blängde på mig med oförstående blickar. Som vanligt.
Nu ska jag vila och samla kraft inför nästa träff. Förresten... nä, jag tror inte på att återfödsel. Även om det är en trevlig tanke! I alla fall om man blir en fågel. Jag skulle nog bli en pissmyra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

 1. underbart att få ha en dag med dina "gobitar" trots tröttheten senare ;-) Men anar att tröttheten känns bra efter dagen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog blir man trött alltid. Men glad :)

   Radera
 2. Fjärilshuset har jag med varit några gånger, men hinner inte själv se så mycket för springandet hit o dit. Glass är det enda som får stopp på de, o varmt är det . Bra gjort .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Tur att det finns glass! :)

   Radera