torsdag 21 maj 2015

Grisen i säcken

Jag har köpt grisen i säcken. När jag var och handlade sist så tänkte jag att nu slår jag till på en ny sytidning om det finns någon. Jag hade hoppats på Ottobre, men det enda jag hittade var en Burda. Med tillägget Style!  Det lät ju hoppfullt. På framsidan kunde man läsa:
"Klänningsparad. För varje kvinna, för varje stil - de vackraste modellerna, korta eller långa sportiga eller eleganta, attraktiva, tuffa eller romantiska, enfärgade eller mönstrade: halterneck, omlott" osv.   
Grejen är att tidningen var inplastad. Man har inte den blekaste aning om vad som finns inuti. Men jag var ute efter klänningsmönster så jag slog till. Mitt nöt!

Alltså... smaken är ju olika. Det kan jag hålla med om. Men man kan ju undra varför klädmodellerna i denna tidning inte ens är i närheten av vanliga mänskliga kläder som finns i butik. Visserligen ska dom väl inte vara exakt lika som butikskläder, för då faller väl idén, men dom ska väl ändå kunna vara användbara! Tidningen kostar ju ändå 79 spänn!!

, undrar ni. Vad är problemet? Jo, det här:
Detta är ett par av plaggen. Är det snyggt? Knappast. Är det originellt. Förmodligen. Vill man ha det? Absolut inte! Det måste ju vara någon prototyp till Barbapapakläder! Så här ser mönstret ut till den vänstra skapelsen:
Alltså jag kan lika gärna lägga mig ner på golvet och så kan Gubbe rita runt mig så har jag ett mönster. Passform och stil är inte något man kan hämta här. Den saken är säker. Inte på någon av modellerna. Kan man reklamera tidningar?

De enda klänningar som såg något så när ut, var de i modell större, vilket är lite för stort för mig. Det känns som att dom inte kan hitta på något längre, så då gör man antingen något superenkelt i ett speciellt tyg eller så duttar man dit lite veck, hålmönster eller fläskar till med några feta rosetter någonstans. Inte ett enda plagg (förutom storlek stor) hade riktigt figursydda ärmar. Alla var som ovan eller raglan. Är det kanske svårare att konstruera ärmar i mindre storlekar?
Aldrig mer att jag köper en inplastad mönstertidning! Men det är klart att den är inplastad, för annars skulle ju folk se vad som fanns i! Men det kanske bara är jag som är omodern. Vi säger det.

Jag tror jag måste gå en kurs och lära mig göra egna mönster. Särskilt ärmar är trixigt att få till så det blir bra. Men det finns ett youtubeklipp där man har full beskrivning. Jag blev lite trött i huvudet när jag såg det, men det ska nog gå med lite enorm envishet.

I väntan på den enorma envisheten ska jag försöka hitta några riktigt bra basmönster från Top patterns. För att hitta mönster annars är inte lätt!  Det gäller bara att välja rätt. Vilket inte är så lätt för det finns många att välja på och dom är inte gratis. (Stil - kom tillbaka!!!) Tack å godnatt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

Bull farmor sa...

Glad pingst till dig Baronessan o tack för den fina kommentaren på min blogg!! Jag har ju faktiskt "glömt" bort din blogg så nu ansluter jag mig som följare så jag kan läsa dina härliga inlägg o fina bilder! Ha de så gott! /EvaMarie

TantGlad sa...

Haha......grisen i säcken?? Jojomen. Hur den grisen ser ut vet man allt. Man blir ju såååå besviken på sig själv om man köper nåt man inte borde. När det är inplastat så vet man ju inte alls hur det ser ut innanför.
Kram till dig vännen och ha en ny jättefin vecka.
Kramkram.❤

Den där tjockisen sa...

Hahaha, en hel tidning om att sy säckar? Vilken investering… Skönt att du gjorde den så att jag slapp. Ett av mina planerade stordåd för året är att sy något jag kan ha på mig. Jag kan inte sy, så det ska bli himla spännande. Men det är ju uppenbart att den där tidningen inte kommer att hjälpa mig ett dugg.

Bosse Lidén sa...

Vilken tur att jag inte riskerar att hamna i plastgrissäckfällan. ;) Kram Bosse

Baronessan sa...

Va? Glömt bort mig?? Ja, förresten, jag brukar glömma bort mig själv :D

Baronessan sa...

Tack å kramis!

Baronessan sa...

Nej, passa dig noga! Men å andra sidan, om du ändå inte kan sy så kanske det blir något helt annat, skitsnyggt. :D

Baronessan sa...

Ibland ska även Bossor ha tur :) Kram!