fredag 1 maj 2015

Handarbete på agendan

Jag vet inte om jag har tid att skriva egentligen. Jag har så mycket sypyssel för mig just nu. Jävlar anamma vilken fart det blivit på symaskinen. Och på mig! Det går så bra så jag tror att snart händer det något hemskt. Den känslan infinner sig ständigt när något går bra. Men så är jag ordförande i min egen pessimistförening också!

Senaste dagarna har jag totat ihop två barnjackor. Den första blev gjord av ett blommigt tyg inköpt på loppis för 30 kronor. Fodret var av en stuvbit jag hade hemma. Krage och fickor av återbrukat tyg. Blixtlåset var sparat efter en gammal kasserad tröja.
Eftersom jag var så dum så jag frågade Sockertoppen (som skulle få jackan) om hon ville ha just en blommig jacka så fick jag svaret: "ja - och så vill jag ha en katt som går i grönt gräs" Det fick ju bli lite av en kompromiss(e) där. Även om jag faktiskt länge funderade på den där katten och hur jag skulle få till det. Men det blev en katt (typ) på fickan i alla fall. Som är grön!
Eftersom Marsipanrosen - som också var med -  hörde om katten så sa hon: "jag vill också ha en jacka. Med en hund." Här blev jag så förvirrad så jag minns inte om den också skulle gå i grönt gräs. Det blev den här jackan. Den köpte jag tyg till. På rea, så det blev samma kostnad.
Krage och fickor av stuvbitar och blixtlåset ett gammalt sparat. Fodret har jag gjort av en t-shirt som jag köpte till Gubbe för sisådär fem år sedan. Den blev aldrig använd. Han tyckte kanske inte att det var tillräckligt macho att ha en pippigul t-shirt. Just det här blåmönstrade tyget blev jag så förälskad i. Jag skulle nog ha köpt till en egen jacka också.
Men visst är det härligt med färgerna!? Det tycker i alla fall jag. Och Godisarna blev nöjda. Även om Sockertoppen ställde frågan: "varför är det en katt på?" Där har man för att man försöker göra sig till.
Idag - i regn - var dessa Godisar tillsammans med mamman och mig på tivoli. Där var det inte trångt kan jag säga i skitvädret. Men småfolk bryr sig inte om väder. "Sockertoppen" tog på sig den nya jackan och testade den genom att kasta sig raklång i skitiga vattenpölar. Nästa gång ska jag sy i vaxduk!
Sedan tog vi en tur till trädgårdsmästarna vid Steninge slott. Där kunde man leka kurragömma. På bilden visar Sockertoppen hur man håller för ögonen med blad medan man räknar. Marsipanrosen står i startgroparna för att gömma sig. Personalen stönade och slog sig för pannan och jag förmanade till ingen nytta.
Nu ska jag gå och sy!


4 kommentarer:

 1. jättesöta! tänk vad mormor kan trolla!

  SvaraRadera
 2. Vilka underbart fina jackor!!! Jag önskar verkligen att jag var händig och kunde sy, men jag och min (som jag ärvt av mormor) symaskin blir bara osams. Och det är när jag ska fålla något....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har varit osams många gånger jag också. Särskilt med den gamla maskinen som min mamma hade. Köp en ny! :D

   Radera