tisdag 2 juni 2015

Återbrukat i syrummet

Jag vet inte vad som har hänt. Symaskinen är så otroligt tillmötesgående. Undrar om den lurar på något stort fanstyg framöver och därför låter mig invaggas i falsk trygghet. Eller så är det så att den hört mig prata om en overlockmaskin och därför anstränger sig å det värsta. Eller bästa.

Jag och mina döttrar var på en loppis när äldsta D hittade ett tyg (40 kr) som hon smälte inför. Detta:
Sen skulle ju jag då göra en klänning av detta. Och jag letade i mina mönstertidningar, men det var ingen som hade någon "enkel" stil som jag var ute efter. Jag kombinerade två mönster och ritade om. Och så blev det enligt bilden. Fram och bak. Förvillande lika, men det sitter ett blixtlås bak.
Men eftersom mått och stil inte stämde riktigt, så blev jag ju inte helt nöjd. Så klart! För livet blev lite för kort. Inte något som gjorde något egentligen. Men det är sånt som jag kan gå och gräma mig över. Så jag gjorde ett band och satt dit för att liksom sänka midjan. Den går att ta bort om dotter inte vill ha det så. Jag skulle ju kunnat ta måtten ordentligt också, men det går med sån jävla fart ibland, så jag har inte tid.

Efter detta tog jag tag i ett tyg som jag hittat i en loppislada för en femma. Det var en hiskelig klänningstunika i en hemsydd variant. Men den var bra, för det var få sömmar och mycket tyg. Det var ju naturligtvis tyget jag ville åt. Läckert batikfärgad. Kanske även det hemgjort.

, nu har jag gjort en midjekort jacka av tyget. Här hade jag ett skapligt mönster. Som jag bara gjorde om lite. Det var ju inte så vansinnigt mycket tyg så jag använde mig av ett par avlagda byxor till kantning och krage. Däremot var jag tvungen att köpa ett blixtlås för hela 45 kr! Den lilla fickans blixtlås hade jag hemma i mitt blixtlåsförråd.
Jag hade inte tänkt några fickor först, men så hittade jag blixtlåset och hade en bit tyg över. Kan ju vara bra med en liten ficka för busskort eller nåt. Hade tyget räckt hade jag nog sytt en större storlek för att använda själv. Men å andra sidan så ser jag inte klok ut i lila. Heller.
nu ska jag sy något till mig själv! Som jag förhoppningsvis ser klok ut i. Men det är väl för mycket att hoppas på.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Himmelstäppan på smultronbacken sa...

En riktigt påhittig fixare tycker jag att du är, rolig är du också. Kul att läsa dina "småtokiga" beskrivningar av skapandeprocessen ;-), säkerligen fixar du till något klädsamt även till dig själv, det tvivlar jag inte på!

Wille sa...

nu blir jag mållös -- fantastisk!