måndag 1 juni 2015

Hej då doftande buskträd

Med sorg i hjärtat har vi nu klippt ner vår fina vita syren. Den har fått någon vissnesjuka av något slag och det är troligen Syrenbakterios. Bruna fläckar på bladen och svarta insjunkna fläckar på nya skott. Stämmer bra det. Orsakas ofta av fuktig och frostbenägen placering. Ja, hela vår trädgård är fuktig och frostbenägen!
Det var värst nertill så det är väl något som kryper uppåt i buskaget. Här står Gubbe och kapar av de längre grenarna.
Det blev lite tomt nu och det är ju mellan syrenen och äppelträdet jag brukar ha min mysiga hörna. Snyft!
Nu får jag njuta av den här buketten så länge den varar. Och hoppas på att syrenen tillfrisknar och återkommer. Men platsen är ju densamma, så den kanske måste bort helt och hållet. Men än vill jag inte ge upp!
Vi har ingen bra grogrund här i vår trädgård. Träden över lag mår lite halvrisigt. Barken spricker och ramlar av och det är mossa i träden. Innan vi byggde huset här så var det en äng som endast beboddes av tistlar. Men jag känner inte att jag vill ha en tistelträdgård. Hellre asfalterar jag.
Det kanske får bli trätrall i hela trädgården vad det lider. Och konstgjorda träd. Hemska tanke!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

 1. oj så tråkigt, syren som doftar så härligt , jag lider med dig. Men det finns ju annat som t ex uppstammad Olvon eller Salix båda doftar ljuvligt. Själv blev jag ledsen då mina plommonträd fick sågas ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blir man ledsen. Olvon kanske fungerar här för det har vi uppe i skogen.

   Radera
 2. Men, vad jag känner igen det här. Vi sålde vårt torp för 2 år sedan och där var det precis som du beskriver det. Från Augusti och fram till våren var det enormt fuktigt i hela trädgården och träden mådde inget vidare.
  Hoppas att din syren hämtar sig och kommer igen..
  Nu följer jag dig på Instagram och en anslagstavla på Pinterest.. mafe0011 heter jag på Instagram..

  Kram Maidi

  SvaraRadera