torsdag 18 juni 2015

Midsommartankar och minimänniskor

Sommar, sommar, sommarregn och kallt. Nu är det midsommar minsann! Så... man kanske ska göra en VARM matjessillgratäng. Nubben får man värma. Likt glögg. Förresten blir det ingen nubbe alls! I Norge, Danmar och Finland har man visst som tradition att tända brasor. Det låter som en lysande idé!

Varje år innan midsommar poppar det upp en sån där bild i huvudet; där sommaren är som allra bäst. Då man plockar blommor, sitter i solen och kan ha på sig sin finaste klänning. Men den bilden suddas snabbt ut.
Förra året höll vi oss hemma och mest inomhus. Vi gjorde inte ens någon midsommarstång utan jag hängde upp band i körsbärsträdet och så dansade vi fort som tusan innan vi gick in igen. Dans krävs för att man inte ska få frostskador.

I veckan hade jag smågodisar på besök med övernattning. Nu vet jag med säkerhet att jag är mormor för det uttalades/ropades säkert en miljon gånger. Alltså även om jag stod tätt intill! När jag svarat ja tre gånger i olika tonfall hade minimänniskan oftast glömt bort vad som skulle sägas.
Här är vi nere vid badstranden. Det är en promenad på kanske 500 meter. Det var jääääättelångt. Det var knappt att dom orkade sega sig hem. För att sedan studsa som guttaperkabollar i studsmattan!
Som vanligt sänder jag en tanke till all förskolepersonal. Dom har väl i snitt sisådär sju stycken var av den här sorten att hålla reda på. Visserligen pockas det kanske mer på uppmärksamhet från en mormor. Men ändå... dessa barngrupper och alla dagar i veckan!
Sen är det ju det där med natten... Då man inte vill/kan sova!!! Först låg Sockertoppen och stirrade i taket i trekvart. Fast vi la oss sent. Jag trodde ett tag att hon somnat med öppna ögon. Men icke. Senare, när även jag äntligen somnat, då vaknade Chokladbjörnen och "kunde inte sova" så då låg vi och höll handen. När han somnat låg jag och stirrade i taket!

Frazze håller sig undan när småfolk är på besök. Nu fick han ju hålla sig undan ganska länge, så sen blev det toksova i soffan! När han sen vaknar vill han ha full uppmärksamhet av mig. Även han ropar miljoner gånger på mig, fast med ett annat, mer krävande tonfall. Han beklagar sig ljudligt över att jag försummat honom och släppt in jobbiga minimänniskor i hans hem.
Nu önskar jag er alla en trevlig Midsommar trots åska och drivis. Ha det så bra som ni kan!

 Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 kommentarer:

Wille sa...

Ifall du inte tya längre -- Allt det där har man ju varit med om -- och överlevt

Bull farmor sa...

Trevlig midsommar till dig och de dina!!!! /EvaMarie

TantGlad sa...

Haha....jobbiga minimänniskor var kul. Min ena misse gillar heller inte dessa minimänniskor.
Hon håller sig undan ändå tills de har åkt.
Så är dom våra livsnjutare till katter.

Midsommar har varit riktigt solig hos mig. 20 i dag. Men nå Äre oftast kallt ute nu.

Fortsatt fin helg du fina.
Kramkram.

Baronessan sa...

Det är intensivt, jobbigt och alldeles underbart :)

Baronessan sa...

Tack å tack detsamma. Även om helgen snart är slut :)

Baronessan sa...

Jag såg att det var sol norröver. Det är er väl förunnat! Hälsa katterna och kram! :D

Emileitha/Tarja sa...

Visst kan jag sakna brasan på midsommarafton med dans som i ungdomens dagar. Just denna gång blev utan dans med myrorna krypande i benen så trampade runt ändå.

Baronessan sa...

Vi hittade ingen midsommarstång så vi dansade runt en basketstolpe! 😊 Det gick också bra. Myrkrypningar vill man dock inte ha.