fredag 26 juni 2015

Murphys sällskap i syrum och kök

Idag bakar jag matbröd. Det går åt hel-vete. Tror jag. Jag har inte gräddat än. Men det är för mycket salt och för lite mjöl i degen. När jag för en gångs skull följde receptet till punkt och pricka! Varför gick jag inte på magkänslan som vanligt?

Men idag är det en sån där dag när allt går ett steg fram och två tillbaka. Jag håller på och slåss med OneDrive som inte gör som jag vill. Eller så är det jag som inte gör som den vill. Osams är vi hur som helst. Jag vet inte varför, för det har fungerat klockrent förut. Sen helt plötsligt så är det inte nånting som funkar och man vet inte varför. Sånt kan göra en (mig) galen. Alltså... Murphy är på besök.

Men jag fortsätter i syrummet. Natten till igår låg jag och planerade för klänningen jag skulle sy. Sen gick jag upp på morgonen och sydde en barnhatt!
Ja, det blir så där ibland. Och sen... sydde jag en barnklänning och ett par barnshorts. Det är kanske mättat nu, men jag kan ju inte bara gå ifrån ett sånt här tyg för 20 kr. Mumin i mitt hjärta!
Sen började jag - igen - att fundera på den där klänningen. Den ska sys i det här diskreta tyget:
...tillsammans med ett svart tyg. Det här är tänkt ska bli överdelen. Jag kommer kanske inte att se klok ut, men vad gör väl det? Men det måste till ett blixtlås, så jag kan inte göra så mycket mer just nu. Men jag skulle kunna klippa till det svarta tyget till kjolen, men jag vågar inte denna skitdag.
Nu måste jag kolla till mina brön...

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Black Iris sa...

Du är duktig på att sy. Det avundas jag dig. Jag önskar dig i alla fall en riktigt fin fortsatt sommar. Själv åker jag upp till Jämtland på Lördag och blir där i 5 veckor..

Kram Maidi

Baronessan sa...

Tack! Jag önskar dig detsamma! Kram :)