tisdag 23 juni 2015

Pysslat, promenerat och tappat

Jag hade köpt mig en top. En med båtringning. Den var inte så bra i passformen eftersom halsen gick för högt upp. Jag tycker inte om när något sitter åt runt strupen på mig. Jag blev nog strypt i ett tidigare liv. Så här såg den ut.
Den hade jag på mig på Mors dag när någon kommenterade något om Påsk. Och att det var samma tyg som i gardinerna! (Jodå, sånt folk har man omkring sig!) Gardinerna var ett par tunna varianter som följt med i någon auktionslåda. Dom var inte ens snygga som gardiner, men man måste ju prova.
... då tänkte jag att jag gör väl om halsen och syr ihop tröja och gardintyg till en klänning. Så då gjorde jag det. Kjolen fick bli i tre lager för att inte bli genomskinlig. Så den här ska jag ha till Påsk och kanske även vid andra tillfällen. För jag gillar gult OCH prickigt!
Jaha då, symaskinen fortsätter att vara på den snälla sidan. Jag tackar för det. Jag lyckades dessutom hitta sju stycken gula knappar i min samling. Jag har ju tusentals knappar, men det är sällan som något passar i färg eller antal. Och tänk så glad man är varje gång man lyckats få till knapphålen!!

Sen skulle jag gå och fika, men först skulle jag bara.... och så blev det ett par knäbyxor i barnstorlek också av ett kuddvar. Inte kunde jag gå förbi Gustaf!
Men... vad ska jag göra nu då? Eller rättare sagt; vad ska jag välja att sy?

Frazze och jag tog en skogspromenad idag. Innan ser han ut så här:
Och efter så här:
Det är mycket gnäll också. Han låter som en het marskatt så fort man går åt fel håll eller för fort. Vi har många och långa diskussioner i skogen nu för tiden. Men ändå - till skogen SKA han gå!
väg hem över ängen stannade jag för att plocka blommor. Myggorna skulle envist in och äta ur mina ögon, så jag var tvungen att ta av mig glasögonen och stoppa dom i fickan. Men nu... nu är dom borta! Jag har letat, både på ängen och hemma, men ingen lycka. Jag får skicka ut Gubbe när han kommer hem. Han brukar vara bra på sakletning.

återseende!
Uppdatering: Gubbe gick ut och letade och ta mig tusan om han inte hittade ögonen!! Som sagt; bra på sakletning! 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

 1. Men vad påhittig du är och duktig!
  Du kör slut på Frasse du ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Men Frazze går det ingen nöd på. Han har bara blivit en grinig gammal gubbe :D Fast en söt sådan!

   Radera