måndag 22 juni 2015

Skaparanda i fullt flås

Loppis - bara ordet får mig att gå i spinn! Jag har fyndat och sytt en del sen sist. Här är två klänningar som är gjorda av loppisfyndade (oanvända) kuddvar. Så fina tyger kan jag inte gå förbi.
Men så blev den minsta klänningen för liten, så då sydde jag en ny. Eftersom det fanns ett kuddvar till. Här lyxade jag till det med nyinköpt kantband. Blixtlåsen är återbruk. Och så blev det en keps av resterande tyg. Klänningen blev använd, men kepsen ogillades.
Här är något jag inte sytt. Utan det är en gammal garnvinda som emellanåt har agerat blompiedestal. Jag hittade ett krukfat i mina gömmor som passade precis och så blev det ett minibord till glasverandan.
Nästa osydda tingest. Jag har letat efter muggar med sugrör men tydligen varit på fel ställe. De jag sett har varit alldeles för stora. Därför funderade jag på hur jag skulle kunna göra egna. Hittade så dessa muffinsformar i gummi på Ica. Klippte hål i mitten och trädde dem över våra små barnglas och det passade perfekt! Inte återbrukat detta, men jag kunde använda muggar som jag redan hade.
tillbaka till syrummet. Jag hittade en tuff herrskjorta på loppis och sydde ett par barnbyxor à la hiphop-stil. Skönt tyg till sommaren.
Eftersom det fanns en skjortficka så fick den hänga med som byxficka.

Ännu ett loppisfyndat plagg. En kjol med fjädrar (!) på blev ytterligare ett par barnbyxor. Underligt mönster till en kjol, men passande till barnbyxor och dessutom supermjuka.
... nu ska jag kasta mig över nästa projekt som ligger och väntar halvfärdigt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

11 kommentarer:

vanessa andersson sa...

så fina saker :)

Baronessan sa...

Tack så hjärtligt :)

Bosse Lidén sa...

Det är något visst med loppis. Jag älskar också att göra fynd. Nu på sommaren kan det dyka upp loppis lite överallt här på Österlen. Det gäller bara att tänka på att ha kontanter med sig. Under en period hade jag dille på att befinna mig på andra sidan. Leka knalle Kram Bosse

Wille sa...

När ska du ha semester?

Wille sa...

undrar om du har många fönsterglas på huset? gulbrämad dykare som är en duktig simmare , vid vackert väder flyger gärna - men ibland tar de fel på vattenyta och andra blänkande föremål som t ex fönsterglas! (de kan bli flera år gamla)

Baronessan sa...

Den tanken har jag med mig hela tiden. Att leka knalle alltså :) Men jag har inte kommit dit än. Kram!

Baronessan sa...

Aldrig... eller alltid. Det beror på hur man ser det :D

Baronessan sa...

Så det är därför dom flyger ditåt. Fast dom vi sett har varit på bilen. Den är mörkt, mörkt blå så det kan jag tro att den tar miste på. Vi får sluta putsa den helt enkelt. Eller lacka om! :D

Baronessan sa...

Tack för info!

Emileitha/Tarja sa...

Jösses vad du grejar.. jag är bara så trött för ingen sömn längre för mina ben.. hoppas att nya medicinen hjälper. Hoppas du är fri från myrorna för tillfället. Ha det gott

Baronessan sa...

Jag är fri från myror om jag tar min medicin varje kväll. Annars är det kört. Jag lider med dig! Hoppas det snart blir bättre. Kram!