onsdag 23 september 2015

Tjock, rund, fet, mullig och gullig

Tittade på efter 10 med Malou igår bara för att gästerna var Natashja @ladydahmers och Anna @apansattigranen. (Se programmet HÄRDet diskuteras kroppar. Dagen innan har den hemska Katrin Z varit gäst och spytt galla över tjocka människor. Jag tittade i efterskott på nätet på KZ och något så otrevligt har jag sällan skådat. Hennes inställning är under all kritik. Man FÅR nämligen inte vara tjock enligt henne. Hon anser att alla som har hull på kroppen TRYCKER i sig onyttigheter. Hela tiden! I hennes värld finns det inget som säger att man kan vara olika byggd, ha olika ämnesomsättning eller olika gener. De tjocka har sig själva att skylla och dom är dessutom olyckliga allihop! Oavsett vad dom säger. Maja Engström som var med som motpol i programmet sågs på av KZ som något katten släpat in. Hon fick aldrig prata till punkt heller.

Är det den här typen av människor vi vill ha omkring oss? Det tråkiga är att TV  älskar den här sortens folk. Såna som vi gemensamt kan tycka illa om. Vad ska man då göra? Sluta bry sig? Stänga av TV:n? Nej, man tittar istället på såna som Ladydahmer, Apansattigranen eller StinaWollter. Alla tre inblandade i just dessa sändningar. (Undrar om det inte var KZ som gav mig migränen jag just återuppstått ifrån!)

Men det är klart. Har man som KZ en man som kallat en för tjock, fet och ful så kanske man blir så där kantig och otrevlig. Min Gubbe kallar mig för vacker även dagar då jag känner mig som en korsning mellan Shrek och Barbapapa. Iofs ser han lite risigt, men han kanske, kanske ser till mina inre egenskaper också!

Och jag säger hellre tjock än tjockskallig!

Men vi lever i ett samhälle där man inte får vara tjock, fet eller överviktig. Du får inte heller vara ful, ointelligent eller annorlunda. Och - gud förbjude - absolut inte GAMMAL! Allt är ju relativt här i livet och för en sån som KZ kan jag tänka mig att man är tjock redan vid storlek 38. Och gammal kan man vara redan vid 20 om betraktaren är ett barn.

man får väl leva sitt liv som man kan och försöka sålla intrycken omkring sig. Se till att ha härliga människor omkring sig och njuta av livet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer: