tisdag 27 oktober 2015

Jävlar-anamma-hyllor

Igår hade jag en fixardag. Bland annat fick jag upp två hyllor!
Jag skruvar inte upp hyllor. Jag grinar och svär upp dom! Här är den ena.
Nu har ju jag en snickare i huset, men eftersom han håller på och renoverar vardagsrummet så ville jag inte fråga honom. Det tog ett tag innan jag kom ihåg att man måste ta bort stången först, innan man kan skruva upp hyllan. Innan dess gick det åt några svärord och tårar. Sen var den ganska tung för att hålla upp samtidigt som jag skulle få till skruvjävlarna. Då gick det åt lite mer kroppsvätska och ännu mer svärande. Men ger mig det gör jag inte!

Jag hanterar datorer och symaskiner men skruvdragare, bitsar och skruvar är inte min melodi. Det där med att jag ska försöka hitta skruvdragare/borrmaskin samt bits i Gubbes gömmor. Orka!
Istället skulle jag behöva en egen låda, där skruvar och bits som hör ihop ligger tillsammans. Det gör dom inte här. Här ligger det en drös av skruvar av blandad kompott i en låda. Jag tar en bara som jag tycker kan fungera. Förmodligen är bitsen redo för kassering nu. Men... hyllorna sitter uppe!

När Gubbe kommer hem säger han: "säg till mig". Fast jag vet ju också att om jag ska säga till honom så får jag vänta. Det är en annan sak som jag är urusel på.

Jag varvade hylluppsättningen med återanvändning av stearin. Samlarburken var nämligen full. Så i med dom i en folielåda och in i ugnen.
Det blev en stor och en liten ljuslykta. Den lilla är lite gulare för det är enbart gamla små julgransljus i den. Ni vet såna små som man inte kan använda för dom brinner upp på en kvart.
Efter detta så möblerade jag om på övervåningen. Det blev inte bra, men bättre. Nu ska jag se om jag hittar något mer att flytta runt. På återseende!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

 1. Ha ha,, det där har jag sett o hört förut på nära håll (när jag hade gubbe). Hyllorna sitter uppe med hjälp av massa svordomar i stället för skruv. Jag vågar mig inte att göra sånt efter några misslyckade försök.
  Man kan inte vara bra på allt, så galet det skulle vara. Låt din gubbe känna sig behövd ibland, fast han var ju upptagen o det går ju inte att vänta.
  Jag skulle behöva låna nån gubbe till det som inte blir gjort, men det går att leva utan den hjälpen..någorlunda men irriterande så klart. Var hämtar du all din energi, skicka hit lite av det som blir över, kunde behöva det-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra med en Gubbe ibland. Men när man inte kan vänta så... Energin är kort och intensiv så det gäller att passa på.

   Radera
 2. Jag började "bygga" en egen verktygslåda en gång. Det enda den innehöll efter ett år var en blommig skruvmejsel som G lånade titt som tätt.........tills han slarvade bort den.........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett gäng verktyg i "min" gömma. Det försvinner saker heeeela tiden! För det är närmare dit än ut i garaget.

   Radera
 3. Ja alltså, du är ju helgalen :D
  Känner igen mig en del där... fast jag kan inte hantera symaskiner... Vi bara inte går ihop!

  Hur smälter du ljusen i ugnen? bara en viss temperatur och så är det flytande? Blev nyfiken nu ju.

  kram från Norgelandet :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Galen? Jo det är nog lite så :D Jag körde på 100 grader och en halvtimme i taget. Verkar som att riktigt stearin smälter fortare än blandningar.

   Radera
 4. Tycker du är jätteduktig jag. Men visst har man mer eller mindre anlag för olika saker.

  Varm KRAM till dig❤

  SvaraRadera