torsdag 1 oktober 2015

Pysslat och sytt

Första oktober. Är det klokt? Vart tog september vägen? Och något galet är det, för nu blommar vårt äppelträd igen!! Visserligen bara några stycken, men ändå. Ur led är tiden. Det kanske är värmen som uteblev i juli som kommit nu.

Och inte har det varit mycket till sömnad eller pyssel de senaste månaderna. Just nu undrar jag varför, men jag hade väl något annat kul för mig antagligen.

I augusti blev det bara den här lampvarianten gjort. Stommen är ett trasigt gammalt paraply och de små lamphattarna följde med i en auktionslåda. Sen köpte jag en ljusslinga och satte ihop. Den lyser nu upp tillvaron på glasverandan.

Sen var jag förbi en loppis och hittade detta otroliga tyg. Röda blommor på lila botten. En kombination som jag aldrig i livet skulle ha tänkt mig förr, men den tjatade och fick följa med hem.
Senare på en annan loppis hittade jag detta tyg i någon sorts fuskskinn. Och utan att tänka på det då...
...så blev resultatet senare denna väska efter att ha kombinerat tygerna.
Detaljer från sidan och inuti. Det grå tyget som jag fodrade med är från några gamla draperier, som jag inte ens vet var dom kommer ifrån. Förmodligen även dom från en auktionslåda. Stadigt tyg som passar som foder i en väska.
Det blev en necessär också att ha i väskan för sånt som annars bara skramlar runt i botten.

i förrgår fick jag ett anfall av väskpyssel igen och gjorde denna skapelse. Det bruna fuskskinnet är något som hängt med i många år. Tycks aldrig ta slut. Och det prickiga tyget är från kasserade panelgardiner.
Detaljer på den. Knäpps med gammal läderknapp. Spännet står det Lee på. Dvs gammalt skräp från mina gömmor som kommer till användning.
Nu en ny månad alltså. Och klänningen som jag började med i juli hänger på provdockan och surar. Den blir aldrig klar. Det är roligare med väskorna för dom krånglar inte. Klänningen är lite svårattackerad pga snålt med tyg. Återvinning som det är. Men jag ska nog få till det vad det lider.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Emileitha/Tarja sa...

Jösses vad du grejar, flitig är du verkligen.
Jag hittar inte inspirationen, den har gömt sig nånstans.
För mycket fysiskt elände som tar all kraft. Må gott o pyssla o greja vidare