onsdag 11 november 2015

Jag - en rugguggla

Alltså, den här jävla dygnsrytmen jag har...

Nu när klockan är 20 så är jag skittrött! Skulle kunna somna på fläcken. Men jag skulle inte sova mer än en timme. Högst. Sen skulle jag vara vaken till 06.00.

Har klockan sedan bara passerat 21.30 så ska ni få se på vaken! Sen blir jag inte trött förrän klockan börjar dra sig mot tresnåret. Om ens då.
Och kom nu inte dragande med "inget kaffe efter 17" eller "promenad" eller "varm mjölk" eller nåt annat påhitt för jag har provat allt! Och lite till. Det senaste jag kommit fram till är att kaffe är bättre än te på kvällen. Dricker jag te så får jag springa på toa 2-3 ggr/natt. Eller springa och springa... jag menar stönandes ta mig ur sängen och hasa mig till toan. Kaffet gör varken till eller från vare sig för sömn eller toa.
Det är dessutom allra värst de gånger jag inte sover i min säng utan i gästrummet. Där ligger madrasserna direkt på golvet vilket gör att det är mer flodhästliknande rörelser och ännu mer stönanden. Jag går och lägger mig där när jag snurrat femhundratrettiotvå gånger i min säng, eller när Gubbe och katt inkräktar för mycket på min privata sfär.
Att madrasserna ligger på golvet i gästrummet beror på att "gästerna" oftast är små varelser och jag vill inte att dom ramlar ut sängen ner på golvet. Dessutom fungerar sängarna som studsmattor.

Jag har vid ett flertal tillfällen funderat på någon anordning där jag kan stå eller hänga och sova. Ja får för mig att kroppen kanske skulle vila bättre och inte få ont någonstans då. Kanske ska prova att göra någon upphängning av en sele och en sovsäck. Fast nu fick jag en flash av hur jag går i spinn och stryper mig i den där sovsäcksselen, när jag ska ta mig ur och gå på toa.
Vattensäng har jag aldrig ägt någon men jag undrar om jag inte skulle trivas i en sån. Om dom nu finns fortfarande. Då skulle man dessutom få den exakta värmen man önskar.

Ursäkta dröjsmålet. Var tvungen att googla. Jo, det finns. 1500 spänn för en enkelsäng. Det kanske vore värt att prova. Nu ska jag dricka kaffe!
Jag har alltid trott att jag är en skogsmård men eftersom jag är skymningsaktiv är jag förmodligen en uggla. Kanske därför katterna bjuder mig på sork!

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Bara skrattar, du är så jäkla bra berättare. Hoppas du kan sova i natt

Wille sa...

nej nej - aldrig en vattensäng över min trasiga kropp

Baronessan sa...

Den natten var den värsta hittills tror jag :o Men nu inatt gick det bättre om än inte bra!

Baronessan sa...

Jaså minsann! Har du dåliga erfarenheter?