onsdag 18 november 2015

Klämmiga kakor

Har ni några gamla stenkakor ni inte vet vad ni ska göra med? Eller 78-varvare som de också kallas. Eller - varför inte bara grammofonskiva. Här kommer ett tips:
När man syr och har flera lager. Då lägger man sin gamla stenkaka emellan så går det lätt att nåla. Just den här skivan är Thory Berhards med "En bukett med friska blommor varje dag". Den kan ni lyssna på här:

Klämmigt så det förslår. Mitt exemplar av denna stenkaka är dock inte spelbar längre. Den är allt för raspig. Men jag har andra som går att spela, om man nu skulle få för sig det. Men ljudet är ju inte direkt smeksamt. Det är ju knappt man använder sina vinylare längre. Men man vet aldrig. Skivspelaren står och väntar i ett hörn.

Jag funderade på vad dessa skivor var gjorda av och det var tydligen lite blandat. Men till största delen har det tydligen använts schellack. Just den här skivan är inspelad 1950 och det var alldeles i sluttampen på den eran för sen tog vinylen över.

Apropå musik förresten så såg jag på nätet att gamla Bildjournalen säljs för upp till 700 kronor!!! Jag som köpte denna tidning varje vecka tills den upphörde. Men jag klippte och läste sönder dom tyvärr! Jag hade ingen spåkula. Då heller.

Vad jag syr? Väskor så klart! Just nu alltså.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Inte har jag några skivor längre att använda som du gör, inte alls dåligt ide som du har.
Tack för tipset, väskor borde jag börja sy eller göra klart mina handleds stöd vilka är så pilliga så ingen lust. Har nog inte lagt bilder på de heller, får tänka på det. Må gott o sy vidare

Baronessan sa...

Hoppas du kommer igång igen. Du är ju en riktig konstnär! :D

Wille sa...

Tänk om man hade haft en spåkUla?

carina sa...

Men så synd att spåkulan fattades :-/
Rama in någon vinylskiva eller nåt. Var rädd om dem!
Kram