måndag 2 november 2015

Reservdelar tack!

Förra helgen var jag på en Ålandskryssning med några raringar. Den här helgen (som just passerat) skulle jag åka på ännu en Ålandskryssning. Ja, så där blir det i livet ibland. Allt på en gång. Men... det var tydligen inte meningen för ca 4 timmar innan det var dags så slog Murphy till. Jag blev liggande pga ryggskott! Tack för den!
, så där roligt får man inte ha i livet inte. Stopp och belägg! Nu hugger vi kniven i ryggen på kärringen så hon håller sig lugn. 
här ligger jag nu. Fyra dagar senare. Men nu kan jag iaf ta mig ur sängen/soffan på under fem minuter. Men utan käppar går det inte. Tur att Gubbe samlar på såna. 
Jag vet att det går över, men hur fan blir det när man blir ännu äldre och ryggfan gör att man inte kommer upp alls? Man måste ju på den förbannade toan också! Jag får väl försöka lägga mig i badkaret och så får Gubbe komma och spola av mig emellanåt. Hemska tanke. 
Det är nog hög tid för reservdelar tror jag. Men det är ju så svårt att få, för först ska man äta några ton värktabletter istället. Visst är det väl så att läkarna och läkemedelsindustrin är i maskopi?

, nu ligger jag här och har tråkigt. Så jag tänkte ta och sticka lite. Men jag är tveksam. Jag åkte ju på en sån fruktansvärd nackvärk i Mars så jag var tvungen att åka till akuten. Då hade jag stickat rätt mycket så jag har inte vågat sticka sen dess. Det är då fan att man ska begränsas hela tiden av den här kroppen! Men jag kan inte bara ligga och glo på tv eller läsa. Då blir jag galen. 
Jag provar. Lite försiktigt. Men jag har en tendens att alltid ha så bråttom med allt. Flyhänt, kallade min mamma det. Inbyggd stress utan anledning säger jag. Det där som gör att man spänner sig omedvetet.
Lilla mamman ja... hon, fadern och systern har inte fått några ljus tända vid minneslunden nu när jag ligger här. De får lov att vänta lite. De vet nog att jag ligger här.

8 kommentarer:

Tantaluran sa...

Klart dom vet var dom har dig. Och krya på dig. Har du testat korsord, broderi, knyppling, täljning, sudoku, Google Earth kan man ju resa långt med!

Bitten sa...

Fast det bästa är att försöka hålla igång så mycket det går, då går det fortare över, sägs det. Lättare sagt än gjort, jag om någon vet det. Och mitt ryggskott jag fick för snart 2 1/2 år sedan lider jag fortfarande av.

Wille sa...

mitt förslag korsord!

Emileitha/Tarja sa...

Krya på dig ( ska du inte opereras kanske) för det borde jag fick jag veta för en månad sedan.
Inbyggt stress vet jag också vad det är, bråttom jämt fast kunde ju bara ta det lugnt.
Du kan ju alla fall tända några ljus snart på graven snart. Nu kan du tycka synd om mig, blir 5 år sen sist till sommaren när jag gör det. Då ska rygghelv.. tåla resan till Finland. Nu vart det babblande i hög fart utan närmare eftertanke vad du skrev. Kolla på film, läs och försök bara överleva lite till. Du klarar det ännu en gång

Baronessan sa...

Täljning! Vilken bra idé :)

Baronessan sa...

Jag vet. Jag försöker. Men min andra ryggåkommor säger att jag inte ska röra mig så jag är som åsnan mellan hötappar.

Baronessan sa...

Ska genast hämta ett :)

Baronessan sa...

Borde jag nog men det tycks vara ont om kirurger för det ska mycket till innan man kommer så långt. Ja nu tycker jag synd om dig. Man kan tända ljus där man är också. Det går bra. Kram!