tisdag 19 januari 2016

Inte bara rent - ultrarent!

Reklam *Suck!* Snart finns det bara timslånga reklaminslag med avbrott för film. Även om vissa reklamsnuttar är aldrig så roliga och underfundiga; i längden så spyr man på dom! Kan man inte sätta en gräns på tre sekunder eller nåt?
Numera spelar jag oftast in program som jag vill se, så jag kan spola förbi reklamen. Annars har jag läsplattan tillgänglig, stänger ljudet på TV:n och surfar ett tag. Eller hämtar fika eller gör ett toabesök.

Går ni på reklamen? Jag blir tvärtemot. Jag vill inte ha det som jag ser på reklamen eftersom jag blir så irriterad. Och förresten: Hur många ansiktskrämer har man sett genom åren som ska ta bort rynkor och fläckar och gud vet vad? Alla med den allra senaste teknologin och med garanterat resultat. Och lik förbannat kommer det nya ÄNNU BÄTTRE av samma märke inom några månader. Hur bra kan det bli? Mig veterligen så går folk fortfarande omkring och ser ut som russin i ansiktet oavsett. Mest beroende på ålder.
När jag fyllde 40 ramlade hakan ner. Plupp! bara över natten. Det finns inga krämer i världen som kan flytta upp den igen, för den är ett arv från min fader. Möjligen om man tar till kniven. Men det tänker jag aldrig göra.

Det är mer troligt att vi alla får cancer av produkterna än att vi blir av med rynkorna. Förresten, hur konstigt skulle det inte bli om vi alla gick omkring och såg ut som barnarumpor i ansiktet vid 70?

Och tandkräm!!! 43 av 17 tandläkare rekommenderar, för att det är kliniskt bevisat att just "den här" tandkrämen är den enda användbara. Det är ju mer än märkligt att folk över huvud taget haft tänder tidigare.

Och så har vi alla spelsidor. Det kan ju komma tre-fyra spelreklamer på raken. Hoppet om att bli miljonär finns i stor utsträckning. De flesta blir bara fattigare. Själv köper jag en trisslott en gång vart annat år. Då kan jag möjligen vinna en ny lott, som sen inte ger någon vinst. Den enda turen jag har är o-tur.

Inläggets överskrift är en gammal reklam för något rengöringsmärke. Jag minns det för att min dotter - då kanske 9-års åldern - hämtade en trasa för att torka upp det hon spillt på bordet. När hon torkat sa hon: "det är inte bara rent. Det är ultrarent". Där ser man hur den förbannade reklamen fastnar på barn. Vilket många även tagit fasta på.

För övrigt känner jag mig djupfryst. Förkylningen som började i december går i vågor och har nu gett mig munsår. Yippikayey! Men livet går vidare. Nu med reklam.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

 1. Jag instämmer! Allt går i vågor och jag tar ett steg fram och ett steg tillbaka. Vintern är kall och inomhuslivet jobbigt då snön inte ger lust till promenader. Men man har det som man tar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulla! Man tröstar sig med att det försvinner så småningom. Sen får vi slåss med myggen :D

   Radera
 2. Så duktig man känner sig när man varit ute, jag har blivit beroende av promenaden varenda dag. Snart kommer solen att värma dig så du vill ut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var ute en liten sväng igår med kameran. Det är ju skönt bara man tar sig i kragen och går ut! :D Och solen kändes riktigt varm.

   Radera
 3. Vykortsvackert måste bara ut 10 min. Med kameran förstås

  SvaraRadera