torsdag 7 januari 2016

Nytt år och så vidare

Nytt år. Ett gott sådant får man hoppas. Fast mitt började med förkylning. Eller omstart av den jag haft ett tag. Kylan är här och det är vackert ute. Men som vanligt blir jag orolig av kyla. Liksom av blåst. Fan i mig, jag är som en barometer.

Apropå orolig så är det två katter som är oroliga här idag. Det är nämligen golvslipare på besök. Fortsättning på renoveringen av vardagsrummet alltså. Så här ser det ut nu, innan slipning.
Nu luktar det slipdamm i hela huset. Men det blir nog bra när det är färdigt. Det blir till att hålla koll på katterna också så dom inte fastnar i lacken när den ska på. Förhoppningsvis håller dom sig borta pga lukten. Nu är dom instängda i köket och kan gå via groventrén ut genom sin lucka. Men det gör dom ju inte gärna i den här kylan. Jag har mutat dom med godis och tonfisk. 

Julen passerade i lugn lunk. Jag hade mina döttrar med familjer på besök. Vi kör knytis och alternerar hos varandra år från år. Gösta var med och inspekterade mina julklappar. Och vilka fina klappar jag fick sen! Känner mig mycket bortskämd. 
Och nyår har firats också. Med ett stort gäng glada vänner på en Finlandsbåt. Tradition sedan tre år och fantastiskt kul. Även om jag drog på mig huvudvärk redan innan avresan. Blev ju inte bättre kan jag säga. 
Fantastiskt god mat och goda drycker. Inget att klaga på där. Det blev många timmars festande, så det kanske inte var så konstigt att förkylningen drog igång igen. På återseende till nästa nyår gänget!
Det ska bli så skönt när vardagsrummet är klart. Sen ska det bli renovering av trappa och hallgolv. Men det får nog dröja ett tag.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Fru Venus sa...

Alltså, jag måste hoppa på nån gång när ni åker förbi!

Baronessan sa...

Det går bra! :D