onsdag 30 mars 2016

Pessimist javisst!

Springer ni ofta hos läkare? Inte jag. Jag väntar alltid i det längsta för att slippa. Jag har ingen bra erfarenhet av läkare. Kanske för att jag ser för friskt ut. Eller för att jag inte propsar, utan lyssnar på vad dom säger i för hög utsträckning.
Jag upplever att läkarna, som faktiskt har avsatt en tid för att hjälpa mig, så fort som möjligt försöker få ut mig genom dörren.

Nu ska jag ta mig till läkaren för att kolla varför jag tappar hår, har sköra naglar och är ständigt trött och frusen (utom när kärringvallningarna sätter i). Järnbrist är min första tanke, men det finns ju annat. Ett vanligt test för järn behöver inte säga hela sanningen. Inte heller om man kollar sköldkörteln. Det måste göras ordentliga genomgående undersökningar och det kostar vi nog inte på så gamla kärringar som mig. Särskilt som jag inte kräver det. Hur gör man när man kräver?

Usch! Det är inte roligt när man känner att man behöver gå dit och ändå känner att det inte är någon idé. Det är väl därför jag väntar på att det ska gå över. Men håret rasar av och det är väl bäst man går innan man är flintskallig. Säkert går jag hem med ett recept på något som har 347 biverkningar.
För skriva ut medicin av varierad sort utan uppföljning är standard hos de läkare jag träffat. När jag sist (i oktober) frågade om ev. sjukgymnastik angående min rygg och mitt knä, så sa läkaren: "det tar vi sen". För hans ordination var att jag skulle hålla mig still. Det är en underlig ordination när man hela livet fått höra att man ska röra mer på sig! Och när "sen" är skulle jag vilja veta.

Som ni ser är pessimisten lika hoppfull som alltid. Undrar om jag ska ta med mig en assistent? Eller om jag ska gå till veterinären istället. Risken är att man blir avlivad, men i så fall kanske det är dags.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Kom dig iväg till doktorn nu alltså. det är inte helt normalt att tappa hår så där. Det kan nog vara järnbrist.
  Jag fryser med, men det är kärringvallningarna som du säger. Svettas mellan varven så man blir galen. fryser man tar man på sig, men när man är naken och svettas, vad tar man av då.... uff... hoppas du inte fick skumma bilder på näthinnan där alltså :D

  Här regnar det idag. Kyligt ute, men måste ut i alla fall. Men nu tar du dig till doktorn. Hör du det...
  KRAMEN.

  SvaraRadera
 2. Jag med har fått nästan en kal fläck precis ovanför pannan, jättejobbigt börjar det bli. Svettningar med, kan det vara någon biverkning av medicin.. jag vill inte heller till doktorn för det blir bara nya piller.. berätta hur det går.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert biverkningar. Jag återkommer.

   Radera
 3. Du borde besöka läkare här på ön <3 kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej. Kommer imorgon. Kärringresa på G. :D

   Radera
 4. Nej, läkare har jag rätt så dålig erfarenhet av. Min vårdcentral är helt usel. Hoppas du får bukt med dina bekymmer..

  Kram Maidi

  SvaraRadera