lördag 23 april 2016

Hjälstaviken och doktorn 2

Jag var ute på tur häromdagen. Till Hjälstaviken.
Jag tänkte att jag skulle fånga några fjäderfän på bild, men det var mer gubbar än fåglar i viken. Dom var jag inte så intresserad av att fota. Klädda till tänderna i grönfärgade fågelskådningsmundering och med värstingkameror och stativ i mängder. Men så mycket fotograferingsaktivitet såg jag inte till. Det var mer sitta och fika i lä. För fy för den lede vad det blåste! Fåglarna höll sig väl nerkurade på hemlig plats får man förmoda. Den här svanen var väl förankrad och sov sin söta törnrosasömn.
Några grågäss trotsade vinden och seglade omkring.
En förbipasserande häger lyckades jag fånga också.
En ensam sothöna paddlade omkring i vassen som nästan ser ut som ett risfält.
Jag vände tillbaka inåt skogen och fotade blommor istället. Är inte det här sinnebilden av vår? Så fantastiskt vackert med vitsipporna som breder ut sig.
Synd att dom inte stannar så länge.
Man får njuta medan man kan.
En hel backe full av vårlök är inte fy skam.
Och här finns både blå- vit- och gulsippor.
En alldeles fantastisk plats att vara på.

Och nu över till något helt annat. Jag var ju till doktorn. "Jag hör av mig" sa han då. Jag väntade på provsvar och så plingade det till i mobilen den tredje dagen: "samtliga provsvar vid ert senaste besök är normala. Har du fortsatta besvär vänligen boka ett åb".
Där bröt jag ihop. Dagen efter åkte jag på öppna mottagningen (eftersom det inte finns några tider!!!) och fick vänta någon timme och en halv. När jag kom in till läkaren så frågade han: "hur mår du nu då?" Varpå jag svarade: "ja, det är ju precis likadant eftersom jag inte blir frisk av att ta blodprov".

Sen blev det som förra gången, ett tuggande hit och dit. Mina prover var ju så fantastiskt bra. "Jo, jag vet" svarade jag. "Jag sa ju det". Men att få ta några ytterligare, mer avancerade prover var inte att tänka på. Det var som att jag sa saker som inte räckte ända fram till hans öron. Nästa gång ska jag sätta mig i knät på honom och vråla rakt in i örat!
Hur som helst så var det fortfarande fokusering på depression, för det gör så att jag har 1. ont i kroppen 2. håravfall 3. sömnproblem 4. migrän mm.

Nu ska jag äta mina nya medikamenter i en månad och sen på återbesök. Under tiden samlar jag håret som faller av för att visa när jag kommer dit. Jag kan bara hoppas att jag har fel och han rätt.

Idag är det lördag och jag och Gubbe tog några spadtag i rabatterna. Men med min och nu även hans skitryggar så blev det ett kort besök. Vi får nog skaffa assistenter snart om vi inte får någon bättring. Trevlig helg på er!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Det är tur att naturen är rogivande för doktorerna får mig med bli helt galen, nytt rls besök i går och jag borde ta järninjektioner typ varje vecka o det går ju inte så fortsätta vara trött o eländig.

Baronessan sa...

Tänk att det ska vara så jävla omöjligt! Jag lider med dig!

Black Iris sa...

Riktigt fina bilder fick du på din vandring..

Kram Maidi

Fru Venus sa...

Men vännen, jag vill att du ska må bra! Du passade väl på att simma? ;-) Kram