torsdag 20 oktober 2016

Matskedar och svamphelg

Jag skulle vilja veta en sak. Varför finns det 10 st teskedar i mina lådor, när det inte finns en enda matsked? Alltså dom köps ju i knippen. Är dom på samma ställe som singelstrumporna? Att decilitermått försvinner är inte så konstigt då man emellanåt hittar dom i mjölpåsar och liknande. Men teskedar? Som ni ser finns det 4 kryddmått också. Var är resten? Jag använder dom typ aldrig. Ett av livets stora frågor.

I helgen var vi på tur. Till Hälsingland. En årlig oktoberträff som man ser fram emot redan i november. Tillsammans med ett gäng galna människor och en otroligt söt (och även han galen) hund. Efter att vi busat tillsammans ganska så länge så hade jag blåmärken över hela händerna. Ska ta med boxhandskar nästa gång.

Förevändningen för träffen är svampplockning. Och ta mig tusan om vi inte hittade sådana! En hel plastkasse fick jag ihop. Gubbe fyllde halva sin påse med mossa och hade ändå inte mer än en halv. Men så kan man inte heller få så mycket svamp av att sitta på en stubbe och prata.

Efter svampplockningen - som däckade mig då jag fick frostskador - serverades kolbulle. Något jag aldrig tidigare ätit. (Fast en som var med sa att jag hade det. Inget jag minns) Det var väldigt mumsigt. Särskilt som jag kunde ligga inne under 2 filtar och 1 täcke och bli matad! Så fina vänner har jag! Nästa gång ska jag föreslå sluring till lunch.
Idag har jag varit ute och tittat (!) på gräsmattan för att se om den behövde klippas. Jag bestämde mig för inte. Den behöver säkert vara lite lång innan vintern kommer. Däremot behöver det krattas. Men jag har sååååå ont i mina axlar så jag får nog hyra in någon. Någon?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Det där med mått är ett kapitel i sig, de vandrar runt till oväntade ställen. Jag hittade massor av mått som jag inte visste att jag hade. Hade bara köpt nya så nu finns det verkligen. Har glömt hur kolbulle smakade men har för mig att jag smakat, vore kul att få serverat nån gång. Låt gräsmattan vara eller delegera till någon annan..vore klokt !

Tantaluran sa...

Kolbulle är som fläskpannkaka!

Baronessan sa...

Delegera var ordet!

Baronessan sa...

Fast utan mjölk och ägg.