fredag 4 november 2016

Glädje över en maskin!

Tjolahopp, tjolahej! Nu är den här!!! Min overlockmaskin som jag velat ha så länge. Den inköptes på symässan förra helgen.

Tack 1: alla ni som bidrog till denna ögonsten på min födelsedag!
Tack 2: brorsdotter Martina som först guidade mig i denna overlockvärld
Tack 3: sist men inte minst - vännen Sonja som hjälpte mig med tips och stöd vid köpet.

Har ni sett vilken liten gullig?!
Nu ska jag bara gå igenom instruktionsboken och cd-skivan så ska det nog sys utav helvete sen! Och om man inte får ordning på det hela så finns gratislektioner i butik och även youtube-klipp. Men har jag fått ordning på tre datorer här hemma (när det inte varit stört omöjligt och broder Tuck fått rycka ut) så ska jag nog klara av denna symaskin också!

Någon brist på tyg är det inte heller. (Köper tyg först och maskin sen... hm!) Det är ju bara det att man ska ha mönster också. Som ska ritas och klippas till. Men det ska nog ordna sig med den saken bara man fått snurr. Det är ju ändå inget nytt.

Det enda jag behöver nu är lugn och ro och inget som stör. Stänger in mig i syrummet med "stör-ej"-skylten uppe! Undrar om katterna kan läsa den? Dom lär stå utanför och krafsa.

Gubbe får nog klara sig med matlådor ett tag. Vem har tid att laga mat nu? Eller så åker han säkert gladeligen till någon korvmoj. Här äts det ju Viktväktarmat. Nä skoja. Klart han ska ha mat! Han var också med på ett hörn på maskinen så kanske, kanske det även blir ett par kallingar så småningom.

Nu ska jag faktiskt gå och förbereda middag till Gubbe. Själv blir jag bjuden på detsamma hos väninna. Jo, så bra har jag det! Glad fredag på er alla hopa!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

 1. Egna Stringtrosor, toppen!
  7

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Fast det blir nog mamelucker :D

   Radera
 2. Grattis o lycka till med glädjemaskinen. Jag har inte vågat skadda sån där, rädd för alla trådar som ska träs på rätt ordning o inte har jag plats heller. Knappt min vanliga symaskin får plats, projekt högen växer ju bredvid den o så alla påbörjade saker som väntar på att bli klara. Har lagt ner nästan all verksamhet nu mera.. men snart så.. nu när jag kunnat sova något bättre än på länge för mina jobbiga ben..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ingen fara med trådarna. Den kommer färdigträdd! Sen finns både bra instruktion och på youtube. Sen när det gäller plats... tror inte att min gamla trotjänare kommer att användas så mycket nu.
   Så härligt att höra att du får sova! Kram på dig!

   Radera
 3. Förstår mig inte alls på sådana maskiner men vet att de gör underverk :-) (har privat sömmerska) ;-)

  SvaraRadera