torsdag 17 november 2016

Munsår och matnoja

Vad har jag gjort för ont? Nu har jag fått munsår! Just som förkylningen börjat plana ut. Men som hon sjöng: "I never promissed you a rosegarden...". Nä just det, och här växer inte rosorna nåt vidare.

Viktväktandet går vidare. Det går över lag bra, men igår kväll fick jag ett sånt där hemskt sug. Jag såg flytande ost överallt. Det är sånt där som kan få en att gå bärsärkagång i kylskåpet och bara proppa i sig; filmjölk med korv, sill på pannkaka, ja, vad fan som helst!
Men... jag vet att jag blir inte nöjd ändå. Bara för att man inte har just det där som behövs och istället tar något som hjärnan inte vill ha. (Morot t.ex.) Alltså morot är gott. Jag gillar det. I alla former. Men INTE NÄR JAG ÄR SUGEN PÅ OST! Och om man nu inte kan stå emot utan proppar i sig allt det där man inte skulle så har man värsta ångesten. Hade jag haft Camembert hemma så hade jag nog ungsbakat den och hällt på hjortronsylt. *dräglar*

Det verkar som att hjärnan och käften har något ihop. I alla fall vad gäller mat. I alla fall vad gäller mig! För man är ju inte hungrig. Man vill bara HA NÅT! Och det är det jag försöker upphäva med hjälp av Viktväktarna.

För det är ju hjärnan som äter:
   Sitta och mysa - äta.
   Sysslolös - äta.
   Kolla på TV - äta.
   Ta en paus - äta.
   Umgås - äta.
 
Den här gången stoppade jag in ett tuggummi. Det hjälpte. Inte vill man ha ost med minttuggummi i munnen. Men tuggummi är ju inte ett särskilt bra val för man kan trigga igång hungern. Men nu var det sent på kvällen och när jag tuggat klart var det sängen.

Apropå ost så provade jag LCHF en gång. Det var hemskt. I början var man ju glad att kunna äta ost i mängder, men det gick snart över. Sen var det bara såsigt alltihop. Vi stod ut en månad. Hur mycket jag gick ner? Noll kilo! Däremot fick det mig att aldrig mer vilja äta gräddgratäng på jordärtskocka! *kräks* Ost däremot funkar fortfarande! Tyvärr!!!
Min slogan efter den vändan: Får jag inte bröd så blir det min död!

Men jag gratulerar dom som fått det att funka. Vi är ju alla olika. Tackålov! Men nu har det ju kommit en ny variant: LCHQ där Q står för quality. Det låter ju inte så dumt att byta fett mot kvalité. Men imorgon finns säkert en ny. T.ex. ECRLR - Eat Carrots Run Like a Rabbit
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

 1. Ibland kan man lura hjärnan med ett tuggummi.
  Jag känner igen allt du skriver om. Jag äter 5:2 och det funkar så på mig
  att jag håller vikten. Min medicin gör att jag går upp vikt - trots att
  jag äter som vanligt.
  Bra att du trivs med viktväktarna. Kanske jag ska försöka. Jag vill bli
  av med 5 kg.
  Vilken hemsk höst det är. Regn och åter regn. En tröst är att det inte
  är så kallt.
  Jag gillar din bild.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte provat 5:2. Kan ju vara ett alternativ. Typiskt med medicin! Varför går man aldrig ner? Kram!

   Radera
 2. Hoppsan vad du är duktig med trådarna, jag som inte vågade mig på den o nu har jag blivit för slö att ens tänka på det.
  Har sovit några fler timmar i natt än vanligt, kanske blir något gjort men spelar väl ingen roll ändå. Fortsätt att skriva dina klurigheter.. dina ämnen är ju så påhittiga. Ha så kul med trådarna o syendet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du! Skönt att du får sova lite mer. Kram!

   Radera
 3. Ost är ju gott! Och nyttigt - jodå!
  Har du provat att lägga en skiva Port Salut i en stor kopp hett kaffe? Osten smälter sig mjuk och småseg och får tas upp med sked, och får en lätt smak av kaffe, och jag tycker det är jättegott!
  (Hoppas jag inte ökat din ostlängtan nu, det var inte meningen.)
  Men kaffet blir inte så gott, det kan man hälla ut efteråt... ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det ska jag minsann prova :D

   Radera