måndag 21 november 2016

Var skeptisk!

Jag såg ett inlägg på Fejan häromdagen. Det var från en sida som vi inte behöver nämna. En del tror att inläggen är riktiga och sprider dom som det! Det var ironi på hög nivå, där det skulle föreställa en ung kvinna utan hjärnceller som påpekar att "landsbygden inte behövs längre för allt finns i stan." Roligt iofs, men det som jag tyckte var roligast (fast även lite oroligt) är kommentarerna. Bl.a:
Alltså, den där sista personen. *skrattar* Kommer in från ingenstans och påpekar: HENNE. Notera även hur många "tummen upp" den översta fått. Skrämmande!!!

(Viralgranskaren har dessutom satt en varning för denna sajt pga att folk tror att det är sant! Ni kan själva läsa hela listan på sajter som sprider oriktigheter HÄR.)

Jag älskar ironi. Därför utgår jag alltid från att folk skojar/skämtar/driver med/ironiserar - stryk det som ej önskas - med mig. Det är också därför jag är sjukt skeptisk till allt!
Men det är svårt att tolka om folk fattar ironi. Eller ens skämt. Jag har många gånger undrat över hur många som inte fattat att jag skojat eller varit ironisk i mitt liv. Fast, vad ska man göra åt det nu? Då är då och nu är nu och aldrig mötas de två!

Själv är jag uppväxt i en familj där ironi och sarkasm stod som spön i backen. Ett skydd förmodligen för att slippa prata allvar. Vilket vi aldrig gjorde! Vi barn blev uppväxta på mjölmat och ironi till frukost, lunch och middag. I bokhyllorna trängdes MAD och fantomen med något urgammalt lexikon, där människans kropp var de mest bläddrade sidorna. Ja, det fanns väl någon gammal Mickey Spillane också.
Farsan var ironins och sarkasmens mästare. Han hade dock inte någon pejl på folks känslor. Han skulle aldrig ha fattat om/att man/nån blev ledsen. Om han mot förmodan skulle märkt det, så skulle han ha blivit irriterad. Men rolig var han. Elakt rolig.
Jag hoppas innerligt att jag aldrig gjort någon ledsen med min ironi! Men dom galna (hm!) människor jag umgås med nu för tiden har nog lärt sig hur jag är och finner sig i det. Eller så tänker dom att det inte går att lära gamla hundar sitta.
Voff!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar:

  1. Jag har funderat på det med, hur många som inte begriper skoj eller ironi, jag hörde någonstans att någon sade att skolorna inte längre lär ut kritiskt tänkande, inte vet jag om det är sant, eller om folk blivit mer enkelspåriga?

    SvaraRadera