torsdag 23 februari 2017

Snygg, snyggare, vackrast

Människan är ett underligt djur. Den är sällan nöjd. Särskilt inte med sitt utseende.

Men det är inget nytt. Redan på 20-talet började man med skönhetsoperationer. I liten skala förstås och företrädesvis på filmstjärnor. Numera är det inte så stor skillnad på skådisar och "vanligt" folk. Fast gott om pengar behöver man så klart ha.

Nånstans vid 70-talet kom fettsugning. Sen har det bara fortsatt silicon, botox och annat påfyllnadsmaterial. Ta bort där och fyll på här. De från början toknoppade ögonbrynen skulle bli som kållarver, läpparna som fläskkorvar och nu - ögonfransar som kan göra en giraff avundsjuk.
Lösögonfransar är heller ingen nyhet. Det vinkades rejält med ögonen redan på 30-talet. Fast numera ska man ju limma på frans för frans. Snart kanske vi även kan förstora ögonen likt Manga-figurer.

Ibland får jag lite känsla av The Stepford Wives:


(Fast originalet är faktiskt bättre: https://www.youtube.com/watch?v=XFGkZblCgmY )

80-talet skulle vi inte ha BH. Sen kom den tillbaka med buller och bång och metallstång och nu är vi snart tillbaka i korsettlivet igen. Vänta bara - snart står vi här och snör varandra med en fot i svanken. Och kanske, kanske, ännu lite längre fram så slänger vi BH:n i soporna igen.

För mig får ni se ut precis som ni vill. Jag säger återigen som Anders Jansson: Skönhetstips - stå bredvid fula människor. Så tänk vilken tur att dom (vi) finns!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar