onsdag 1 mars 2017

Vad har du missat idag?

Lättkränkt. Det är modernt, ligger i tiden. Men varför? Har vi plötsligt blivit känsligare? Kränkt har synonymerna förolämpad och stött. Det blev aldrig så stort när dessa ord användes. Men innebörden var densamma.
Samtidigt som vi ska vara så 'med' hela tiden så är vi så 'mot'. Och 'mot' är ju jättekränkande i dessa tider. I stort sett går det väl ut på att vi enbart vill att andra ska  'gilla' även om vi själva ogillar.

Fast det är ju inte riktigt bra det heller. Att gilla. Det beror lite på hur du gillar. Ena gången vill man att folk ska bry sig och komma nära, nästa vill man inte. Det är väldigt svårt för andra att gissa sig till vad man vill. Vi får lära oss att säga nej. Eller ja. Nej har varit ett ovanligt svårt ord för många människor. Men man ska inte bara lära sig att säga nej, man ska helst lära sig att lyssna på ett nej och förstå innebörden. Det är väl det som är det viktiga.

Samtidigt som vi blivit mer lättkränkta så ökar svär- och könsorden. På mig verkar det mest som att alla går omkring och mår dåligt. Eller har vi för mycket tid över till att fundera? Vi sitter bakom våra skärmar på kaféer och skrollar och skriver och varken ser eller hör att det sitter folk runtomkring. För du måste ju vara 'on line' så du inte missar något! Ja, du missar allt som händer runtomkring!! Fast - å andra sidan - det händer ju inte annat än att alla andra också surfar.

Hjärtan och kärlek översvämmar sociala medier, men vågskålen väger ändå jämt mot hat och hets. Det är svart eller vitt men själv tycker jag att grå är en bra färg.

Om du känner dig kränkt av det här inlägget så kan du fylla i följande:
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: