tisdag 14 augusti 2018

Konsultinnans val

Sommaren.... Puh! Så mycket svett som runnit av en. Synd att det inte var fett. Den biten håller sig envist fast. Men det ska fan banta. Rätt var det är så ligger man där med näsan i vädret och då kan det ju ändå vara rätt kul att veta att det ändå tar en stund att bränna upp kärringen.
Fast jag läste en bok nyligen; "skrivet i eld". Just om en uppbränd tjockis. Dom (vi) brinner tydligen rätt bra! Kanske inte så konstigt att jag kändes som att jag skulle självantända i somras.
I somras förresten. Vad jag vet så är augusti också sommar. Men nu tycker man ju att det är kallt med 22 grader plus.

Vad har jag gjort i sommar då? Inte mycket. Vaktat höns. Och barn. Typ. For med dotter på ett par snabbvändor och lämnade maken hemma hos hönsen. En liten vända till vänner på ett par dagar fick vi till efter att jag luskat rätt på en höns- och kattvaktare. Nästa år tror jag att jag ska unna mig en husmorssemester och dra till.... Säffle kanske.

Kolla! Där står hon. Husmodern. I Tessinparken med väskan packad. Det syns ju att hon inte fick vara borta länge. Några trosor och en blus kan möjligen gå ner i den väskan. Kanske därför hon ser så sur ut.

Sökes: En stuga med bekvämligheter, wifi, och närhet till bar och brygga. Jo, just bar. Inte bad. Bryggan ska användas till dans. Fast stuga... det går lika bra med ett rum. Med en säng.
Där - just där - ska jag sen sitta och längta hem. För det är det som är grejen med att åka bort. Att få komma hem igen!

Jag mötte en arbetskamrat från förr. På hennes fråga vad jag gör nu svarade jag att jag är personlig assistent till min man. Då svarade hon: "Säg upp dig. Du ska inte vara assistent, du ska vara konsult! Assistenter har så dåligt betalt." Kanske jag ska byta ut "Baronessan" till "Konsultinnan". För nog blir man konsulterad allt.

Snart ska vi välja regering också. Hur fan gör man? Det är ju så att gillar man en sak som ens parti står för så kanske man ogillar en annan. Pest eller kolera. Samtidigt så ska man inte lyssna på alla löften. Dom är till för att brytas. Partierna är ju typ "lika goda kålsupare" hela bunten. Utom SD. Dom är ett slag för sig.

där ja! Nu har jag lyckats tota ihop en sida till slut. Efter fem månader. Ja, ja, vi kanske ses om fem månader igen. Då är det januari och julen är över. Nåt att längta till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

  1. Ha! Du är rolig du! Men i alla fall - kan man få följa med och längta hem till den där baren, eller jag menar rum-stugan??!

    SvaraRadera