lördag 25 januari 2020

Molybden och justering

Gurkor. Brukar ni fundera över gurkor?  96% vatten och inte så mycket mer. Älskas av barn.
Men nu till dagens fråga: varför är gurkor inplastade med krympplast?
Enligt någon googlesida så är det så att: "plasten är här en miljö- och klimatvinst, eftersom den förlänger hållbarheten avsevärt och minskar matsvinnet."
Men hallå! Skulle vi inte minska på plasten? Och i alla fall i mitt kylskåp så ruttnar gurkan om jag inte kommer ihåg att släppa ut den ur denna kroppsstrumpa.
Den påstås också vara nyttig. Återigen en googlesida, visar att skalen innehåller viktiga mineraler som molybden, kalium, koppar och magnesium. Dessutom innehåller gurkan kisel. Det är ju ändå ganska bra presterat av de återstående 4 procenten.


Nu kan ju jag inte bara lämna detta, utan måste naturligtvis kolla vad fan molybden är. Och det står bl.a. så här: "Molybden används även i legeringar, speciellt för att höja styrkan och värmetåligheten i olika stålsorter." Mums!

När jag inte funderar på gurkor, så går jag på kalas. Vi har idag firat detta vackra barn som inte ärvt ett endaste av mina egenskaper eftersom hon är min bonusdotters äldsta bonusdotter. 18 år idag.

Nu ska det väl ut och sviras ikväll. Ljuva ungdomstid.
Fast jag saknar den inte. Jag trivs bättre i min äldre skrynkligare kostym.

Apropå skrynklig. Jag tittade på ett program på kanal 11. Det var något med renovering av hus. Men så kom reklamen. Om några killar som också gillar att "renovera" fast då sina utseenden. Åh, gud min skapare! Var är världen på väg? Det kallas för justering, men det verkar mer frustrering.

Det är bara så tragiskt när unga människor "bygger ut" eller "minskar ner" på sitt utseende. Särskilt som kirurgen i fråga inte ser ut att ha använt sig av sina egna metoder utan mer som om han varit med i boxningsmatcher i yngre dagar.

Jag kan bli arg på mig själv för att jag var så elak mot mig när jag var ung. Jag minns att jag retade mig på att jag hade några slags "bullar" på var sida nedanför mungiporna. Det var innan jag fick kalkonhaka och gäddhäng. Ja, jag är fortfarande irriterad på en hel del, men på det stora hela så fungerar jag. Jag kan äta, dricka, kramas och dansa (!) och numera räcker det för mig.

Nu är det snart mat!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar