fredag 3 december 2021

Får det lov att vara en hygienist?

Tandhygienist. När blev dom till?  Jo, för typ 50 år sedan! Och jag har aldrig haft någon förrän nu. Min förra tandläkare - den bästa! som nu slutat - gjorde alltid helrenovering själv. ”Det är väl bra med tandhygienister” kanske någon säger. Visserligen, men blir slutsumman densamma? Det är dyrt nog som det är! Plus att det blir två besök.

Man kan undra... När vi får en ögonhygienist hos ögonläkaren? En som rådgör om smink och talar om vad du ska göra för att undvika skräp i ögonen. 

Man kan undra 2... Om du åker till bildoktorn för årlig kontroll, så blir det en vända till bilhygienisten också. Så det inte uppstår nya rostskador på lacken. 

Man kan undra 3... Likadant hos gynekologen. Gynhygienisten kommer och kollar så att du städar gökboet ordentligt för att undvika svamp.

Men nu ska jag bara säga att tandhygienisten - som jag var hos idag - var superbra! Noggrann och mycket trevlig. Och dyr! så klart. Men om man blir upputsad en gång om året så är det okej.
Som jag en gång sa till min förra tandläkare: "jag har råd att ha bil. Då ska jag väl ha råd med tänder". Så då höjde hon priset med en tredjedel. 

Nej då, jag bara skämtar. Eller vem vet förresten? För dyrt är det och man har inte riktigt någon referens. Men så är det ju hos bildoktorn också. Fast värre. För bil måste man ju inte ha. Det är bara bekvämt.

Läs även andra bloggares åsikter om

5 kommentarer:

  1. Ja, då har systeryster rätt!

    SvaraRadera
  2. Jag har kanonbra tandhygga och lite billigare blir det än när min också braiga tandläkare tittar i käften...

    SvaraRadera