fredag 9 april 2010

Jag ska bli Detektiv eller Chef

Jag söker jobb bland annat via jobbsafari. Jag tycker att den är väldigt bra jämfört med många andra. Där kan man bland annat lägga in sitt CV. Toppen - tänker man, tills man inser att man inte bara kan tanka över sitt idogt ihoptotade CV utan man måste lägga in ett nytt efter deras mallar. Suck! Ja, ja, man sätter igång. Man väljer region, man väljer kategori. So far - so good. Men... sen kommer vi till jobbtitel. Där skiter sig det hela. Bland flera andra, så söker jag som marknadsassistent och som kontorist. Dessa finns inte med. Men däremot dessa:

Aktör
Bildhuggare
Bärplockare
Chef
Detektiv
Portföljsförvaltare
Turistbyråtjänsteman

Jag skickade ett mail och frågade varför mina val inte fanns med. Jag fick svaret på danska eftersom sidan tydligen är dansk.

Tak for din henvendelse. Vi har noteret os dit forslag til en ny jobtitel og vil på et senere tidspunkt afgøre, om den bliver optaget på vores liste af jobtitler eller ej. Indtil da skal du vælge en jobtitel på dit CV, som ligger tæt på din jobtitel, og så iøvrigt sørge for, at din jobtitel står angivet tydeligt (f.eks. i overskriften) på dit CV. Det vil virke ligeså godt, som hvis du havde valgt din jobtitel fra listen.

Okej, men jag kanske inte har bara en jobbtitel - som till exempel detektiv - hur gör man då? Det lustiga är, vilket jag påpekade i mailet, att man kan söka fram jobb på mina valda jobbtitlar men man kan inte välja dom.

Så nu tänkte jag bli portföljsförvaltare istället. Inte för att jag vet vad en sån gör men det finns ju i alla fall. Det är säkert något väldigt fint.

Man blir aldrig för gammal för att förundras.

9 kommentarer:

Ulvhilda sa...

Jag har nog någon gammal portfölj som du kan få förvalta lite tills det dyker upp ett deckarfall, om du vill.

Det känns som att de som utvecklat sidan är runt... 15 år? Synd att de inte hade med "Skäggig dam" eller "Stjärnskådare" också, för då hade jag lagt upp cv där direkt!

Laila sa...

Ha ha, samma tanke! PRECIS den titel jag hade tänkt föreslå! Det låter spännande och inte alltför avancerat.

Ingenting kan f.ö. vara mer krävande än att hålla på att fylla i sitt CV på/i alla dessa sidors formulär! Vilken datum man började o slutade vilket jobb o vad det innebar i all oändlighet (såvida man inte bara haft ett jobb tidigare) och förtvivlat välja bland de olika kategorierna OCH underkategorier osv osv... Man får migrän, akut depression och till slut kräks man i tangentbordet.

Portföljsförvaltare låter som rena semestern. Jag ser dig framför mig hur du sitter i solstolen på verandan och njuter med en drink med parasoll i och bredvid dig står ett antal portföljer som du "förvaltar" för att de i bästa fall ska ha fördubblat sig innan eftermiddagen. Vem vet, de kanske är som kaniner?

Polargrevinnan sa...

Ja, inte vet jag vad portföljsförvaltare är, men danskan kan vara lite klurig. Jag tror det har med aktier att göra, har hört talas om aktieportfölj. Sök jobbet du, du är kanske den de letat efter länge.
Jag gillar din katt-jämförelse. I mitt nästa liv kan jag tänka mig vara katt, bara jag slipper jaga möss.
Ha det så bra och trevlig helg.
Kram Viola

Tantaluran sa...

En portföljförvaltare är en person som springer bakom dig hela dagarna - bärandes på din portfölj. Tänk vilka resor du skulle få göra om du väljer rätt portföljägare. Hawaii, Galapagosöarna, Island, Kurdmenistan! Du skickar väl vykort?

Baronessan sa...

Ulvhilda: Ja, jag tror att jag har någon i gömmorna jag också. Två portföljer är väl lagom :)

Baronessan sa...

Laila: Inte kräkas i tangentbordet. Du får ta åksjukepiller innan du går in på dessa sidor :)
Ja, jag trodde i min enfald att det var ute med portföljer men det är nog inte det...

Baronessan sa...

Polargrevinnan: Om du blir en katt i ditt nästa liv så kommer du att ÄLSKA att jaga möss :)

Baronessan sa...

Tantaluran: Aha, det är ett finare ord för bärare alltså. Det kan jag fixa :) Jo, jag skickar vykort!

Synnøve. sa...

Vilka märkliga titlar alltså.
Portföljförvaltare....
Låter som en skogvaktare på engelska herrgårdar fast man passar portföljer istället....

Detektiv är en titel som jag är nyfiken på...
Man skulle kanske söka!

Men tills vidare får jag hålla mig till teleoperatörtiteln tror jag.

Kramen från solstolen.
Synnöve.