måndag 18 oktober 2010

Hur kan jag fortfarande leva?

Idag är det en sån där dag igen då man undrar hur det kommer sig att man fortfarande lever. "Varför då"? undrar ni eftersom ni är så fruktansvärt nyfikna. Jo, jag har varit över till lilla mamsen igen och läst Aftonbladet. I detta så stod det om diverse gifter i vår omgivning. Det vi framför allt ska undvika är

1. BISFENOL som bland annat finns i nappflaskor!!!!! Bra, hurra. Varför har det hamnat där i första hand?
2. TEFLON som är omöjligt att bryta ner i naturen. Fint sörrö... vilken bra grej!
3. TRIKLOSAN anti-bakteriellt och finns i allehanda krämer vilket gör bakterier resistenta. Låter som en motsägelse i min hjärna, men vad vet jag?
4. FTALATER som är mjukgörande ämnen i skönhetsprodukter. Stör könsutvecklingen och kan leda till fosterskador. Mon dieu - säger jag med tanke på all klet som unga tjejer har i nobban.

Om man läser om t.ex teflon på Wikipedia så står det bland annat: "Är vävnadsvänligt och påverkar ej människokroppen". Men i texten i Aftonbladet står det att om man glömmer en teflonbelagd panna på spisen så avger den så giftiga ångor så att kanariefåglar dör. Varför just kanariefåglar dör och vad dom gör i köket framgår däremot inte. Men man kan ju fundera på om det inte är lite giftigt för oss människor också då kanske. Detta ämne tillkom dessutom av misstag!
Nåja, allt detta finns i en bok som en snubbe vid namn Rick Smith har skrivit. Själv ska jag läsa in mig på hans hemsida och efter det kommer jag förmodligen att stänga in mig någonstans och aldrig gå ut mer av rädsla för alla gifter.
Vad jag blir mest förvånad och arg över är att vi som konsumenter ska tänka på allt, allt, allt! Det kryllar av gifter omkring oss och dessutom ska vi tänka grönt och rättvist.
Apropå rättvist så stod det också en hel del om bomull och hanteringen kring den. Även detta grundar sig på en utgiven bok. "Bomullsodlingen orsakar inte bara sociala katastrofer utan även salta jordar, jordskred, ökenspridning, insektsangrepp, TBC, cancer och politiska konflikter". Slaveriet avskaffades visst, eller? Usch, man blir ju mörkrädd. "Gröna" bomullskläder har jag stött på ute men inte rättvisemärkta. Aftonbladet skriver också att det hade varit en rättvisare värld om vi alla gått omkring i polyester, men den å andra sidan är tillverkad av olja. Känns som att vi får gå tillbaka till ursprunget och använda eklöv. Å det som redan är så kallt.... burrrrr!
Jag - som dessutom är född och uppvuxen under inflygningen till Arlanda - hur kan jag fortfarande leva? Alla dessa flygbränsleindränkta svampar och bär som man stoppat i sig i sina dag. Är det därför jag sover så illa??? Jag borde vara självlysande!

6 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Ja något ska man ju dö av, hörde en livsfilosof tala för ett tag sedan. Han började med att berätta att han läst dödsannonser i morgontidningen och förundrades över en annons. Där stod "Agda" 99 år, hastigt avliden. Och texten Varför? Men hallå? Han sa att han ville ha texten "jag visste att det skulle sluta så här". Mycket smart kille,haha.

Synnøve. sa...

Det är så mycket skit runt om oss, i oss och på oss så det är ett under att vi inte lever i evighet. Vi borde ju vara välkonserverade vid det här laget.

Sitter och ler lite åt Livsnjutarens kommentar om dödsannonser... Håller nog med. Dör man vid 99 års ålder så är det väl inte så konstigt att man dör....
Vi lever i en märklig värld....
Kramen Synnöve.

Plupps krypin sa...

Ja, men handen på hjärtat? Är det något som förvånar längre? Vi får bygga oss en bunker, men då är väl byggmaterialet giftigt, och byta eklöv mot djurhudar på vintern, men då får vi djuraktivister på oss, så det är väl bara att gå vidare i gamla spår.
Må så gott. Yvonne

Baronessan sa...

Livsnjutaren: Ja, om man blir förvånad över att en 99-åring dör då är man nog ute och cyklar :)

Baronessan sa...

Synne: Ja, du tänker så. Det har du ju rätt i. Vi borde bli konserverade. Saken är nog den att vi tål mer än vi tror.

Baronessan sa...

Yvonne: Du har helt rätt. Vi vandrar vidare bland gifter och jävligheter :)