fredag 13 januari 2012

Kökstankar

Apropå kök. I mitt barndomshem hade vi skjutdörrar på köksskåpen. Precis som på denna lånade bild. Designen är väl 40-tal kanske. 
Våra luckor var blå (om jag inte minns fel). Dessa luckor gled i spår uppe och nere och allt som oftast fastnade dom. Då smällde man till med handflatan mitt på luckan så den hoppade rätt igen.
Jag skulle vilja ha sådana skåp i mitt kök. Trots att dom fastnade. Förmodligen hoppade dom ut helt emellanåt men det är inget jag minns. Det är förmodligen därför som dom inte finns längre. Men dessa skåp tillhör min barndom och det är förmodligen därför jag är så dålig på att stänga skåpdörrarna efter mig. Ingen slår i skallen så ofta som jag, eftersom skåpdörrar står öppna lite här och där.
Får jag inte skjutdörrar i mitt nya kök, så vill jag ha självstängande!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Fru Gårman sa...

Finns nytillverkade sådana där skåp har jag hört.

Baronessan sa...

Fru Gårman: Var? Var? Var? Men jag vet inte om jag får till det med vinklarna hos mig. Men jag skulle allt vilja försöka. :)

Emileitha sa...

Jag har såna på ena väggen i köket, blev tydligen kvar efter förra ägaren renoverat.. Ska ta bilder, kom jag på ..så håll koll på mitt blogg. Nog är det lite kul att ha kvar luckorna. Ha det gott

Baronessan sa...

Orättvist. Jag vill också ha :) Men jag tror inte att jag kan förmå Gubbe att fixa sådana.