onsdag 28 november 2012

Progmusik och födelsedagsfirande

Förra helgen var intensiv kan man säga. Fredag/lördag tillbringades i Stockholm på Sweden Prog där yngre broder med kamrater i Darxtar gjorde en ypperlig spelning. Man kunde ju ha önskat att arrangörerna inte hade dragit på så mycket med biljettpriset, men det dök upp bra med folk ändå.
Det här med prog är ju lite speciellt. Man måste orka med låtar som kan vara i 20 minuter där början kan spelas på blockflöjt och där slutet kan dra på med ylande gitarrer och en vild batterist. Eller tvärtom. Det är tvära kast kan man säga. Nu tillhör ju inte Darxtar dom extremaste, men dom platsar tydligen i facket ändå. Man måste ju tillhöra ett fack när man sysslar med musik. Så är det bara. Blockflöjt har dom inte använt. Än. Vad jag vet. Men däremot elfiol och Fredrik som spelar på denna är min absoluta favorit. Alltså elfiol och rockmusik - det är magiskt!

söndagen firades min äldsta dotters 30-årsdag och Pyttes 4-årsdag. Lite i förväg men nästa helg blir det kompisfirande så vi fick komma lite innan. Det blir lite trångt ibland när födelsedagarna ligger tätt i familjen. Tänka sig att det är trettio år sedan man födde sitt första barn. Jag är ju inte äldre än 37? Jag var 26 när hon föddes. Hur går det ihop? Men så har ju matte aldrig varit min starka sida heller.
Idag faller snöregn från skyn. Kan det vara en ny syndaflod på gång? Dags att ta fram arken.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

9 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Undrar jag med ibland.. hur dotttern kan vara så gammal o jag bara lite lite äldre..
Låter spännande ..musiken menar jag.......

Fru Venus sa...

Snöregn även här :-(
Det där med födelsedagar är märkunderligt, snart är ungarna ikapp mina 29 år....

Anonym sa...

Nej vi har aldrig använt blockflöjt - däremot har vi med en lergök på en gammal låt :^)

/Böngts

Baronessan sa...

Progmusik kan vara hur spännande som helst. Ibland inte :)

Baronessan sa...

Ja, jag tror mina håller på att gå om :)

Baronessan sa...

Lergök är ett underskattat instrument. Fråga den här snubben: http://www.direktpress.se/goteborg/Centrum/KulturNoje/I-huvet-pa-en-manisk-samlare-och-lergoksidiot/
Jag blev en gång kontaktad av en lergöksidiot (kanske han) som ville ha min lergök som jag gjort på keramikkursen. Tyvärr hade den gått till lergökshimlen :)

Baronessan sa...

Jag såg nu att det var densamma. (Hur många lergöksidioter kan det finnas?) Så har du blåst klart i en gök - skicka den till honom! :)

Anonym sa...

Födelsedagar innan jul! Men firas ska de ändå hurra hurra1

Man borde ge vuxxna som vill skaffa barn ett gott råd; tänk på att veckorna innan jul inte är så bra för de närmaststående. Ta från mars - september istället.

mw

Baronessan sa...

Ja, det är ju inte alltid man kan planera sånt :) Jag försökte faktiskt få till en vårbebis men hon kom inte förrän i november. Men visst är det fel tid. Det är många som inte kommer när dom fyller år. Inte ens vid detta jämna tillfälle. Förmodligen skiter dom i det vilket gör en både ledsen och förbannad!