söndag 30 augusti 2015

Gräsligt mycket fika

Vi har en gräsmatta. Att säga att den består av gräs är att ta i. Här har dotter J plockat ihop lite smått och gott som fanns i... ja, ska vi säga grön-mattan. Hon har namnat alla också men det har jag glömt. Någonstans där i mitten ser ni iallafall något som ser ut som ett grässtrå.
Vad som inte är med på bilden är bl.a. mossa och tistlar. Kallas för mångfald tror jag. Växer gör det och grönt är det, så det är väl som det ska då.

Idag har döttrarna med "släp" varit och firat sin gamla moder i efterskott. Självinbjudna dyker dom upp och bjuder på mat och ger mig presenter. Inte dåligt ska jag säga. Jag kunde sitta i ett hörn och se vacker ut. Eller... kunde kanske ha gjort, men "släpet" består av fyra telningar som gillar att motionera en mormor. Sen det där med att se vacker ut är ännu svårare.

Jag önskade mig en Elsa Beskow-mugg, en insektsbok och kramar och det fick jag och mycket mer.
Ett vackert och kärleksfullt kort fick jag också. Dom känner sin mors ironiska humor. Den har tydligen gått i arv också.
Förresten är det tredje gången som Mamma Mu kommer med i mitt födelsedagsfirande. Kanske är vi lika. Fast Mamma Mu är mycket mer nyfiken än vad jag är.

Jag har även blivit firad av ett par väninnor som såg till att uppdatera min glasveranda. Bordsduk, servetter och ljus. Fin ska det vara! Den duken ligger nu i tvätten efter dagens svullande. Men det var en perfekt färg att spilla blåbär på!
Den här månaden har vi firat tre småttingar: en 4-åring, en 6-åring och en 5-åring samt yngsta dotter och så jag. Man kan glömma att gå ner i vikt under augusti!
Men nu får det vara lugnt ett tag med svullandet. Sallad hela veckan lång! Men på lördag har vi höstfest med maskerad för hela barnskocken. Men det är lååååångt dit.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

 1. Nämen har du fyllt år?? Då får jag säga GRATTIS.
  Läser och förstår du haft en fin dag med fina presenter.
  Ha det gott och GRATTISKRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och vartenda år dessutom :D Tack för grattis och kram tillbaka!

   Radera