torsdag 29 januari 2009

Denna dagen ett liv...

Idag har jag och Gubbe varit i Uppsala. Gubbe för att laga bil hos den yngste sonen (som är bilmek!) och jag för att besöka det där varuhuset med en massa möbler, prylar och grejer. Jag lämnades av vid 16.30 och Gubbe skulle sedan hämta mig och dessutom "lösa ut" mig vid kassan. Till saken hör att jag gillar inte att handla. Nu skulle jag dock ha tag i några glödlampor, en ny kastrull och ett par papplådor. Jag gick, och gick, och gick. Klockan gick också. Till slut ringde jag Gubbe som stönade i luren: "Bilfan... mummel... satan... krånglar... jävlar!" Han skulle alltså bli senare än tänkt och jag intog lite mat i restaurangen. Det smakade inte illa, men såg ut som har-du-ätit-eller-ska-du-äta på tallriken. Efter detta gick jag runt, runt, runt på nytt. Jag samlade väl på mig en del småprylar som man ju gör på liknande ställen. Eftersom det blev tungt så ställde jag min kasse vid kassorna och fortsatte att vanka runt, runt. Var tvungen att sätta mig bland sofforna eftersom mina fötter vägrade gå längre och nu var det bara en halvtimme kvar till stängning. Ringde Gubbe igen: "Inte klar... fan... oj då är klockan så mycket... helvete". Han skulle ändå komma för att hämta mig med sonens bil. Släpar mig framåt mot kassorna igen och..... hittar ingen kasse. Jag vet var jag ställde den och den är inte där. Springer runt på stället och letar men den är borta! Nu är det min tur: "Helvete, satan, jävlar...". Går ut och är så förbannad så tårarna rinner. Inte nog med att jag gått i timmar och nött deras jävla golv - jag ska inte få köpa de saker jag till slut lyckats plocka ihop! Gubbe hämtar och säger: "Det är ju inte första gången". Och han har rätt. Det har hänt oss förut. Vi har ställt en kasse någonstans och gått runt utan den, eftersom man inte orkar släpa och då... tjoff, tjoff... plockas den bort. Måste man använda vagn? Vad är det som är så jävla bråttom??? De skulle ju inte stänga förrän om 30 minuter? Dessutom är det ju inte direkt färskvaror vi talar om. De kunde väl plocka undan dagen efter, ifall någon struntat i att ta med sina varor. Nåja, det var dom som blev utan ett gäng pengar och vi sparade våra.

Tillbringade resten av tiden (typ 1,5 tim) med att fika och kolla på Gubbe och bonusson när de slet med bilen. Det var byte av bensintank som var på tapeten. Denna bil går på konstgjort andning och det är bara en tidsfråga innan den lägger en suck och sjunker ihop på asfalten.

6 kommentarer:

Misan sa...

Skrattar gott åt ditt äventyr på IKEA, inte så kul för dig såklart!!
Kan man väl ge sig f-n på att det skall strula när man skänkt så många timmar till varuhuset, inte ens vi är där så länge!
Hi hi, f-låt! Kram

evaeva sa...

STACKARS dig...
Men du, nästa helg behöver du inte shoppa ett endaste dugg.....då får du ha roligt hela tiden - med MIIIIIG!

Anonym sa...

Visst är det trist och jobbigt att springa runt på det stora möbelvaruhuset. Jag brukar ändå på något vis lyckas göra av med en hel massa pengar när jag är där. Jag ska pröva ditt sätt att komma därifrån med plånboken intakt.

Baronessan sa...

Misan: Jag tänkte på dig hela tiden jag var där. Undrar vad du ser som inte jag ser :)

Baronessan sa...

Evaeva: Jaaaaaa, härligt!!!

Baronessan sa...

Larima: Ja, det är inte svårt alls. Det är bara att ställa ner kassen och gå därifrån!