torsdag 29 januari 2009

Tulipanaros kom till mig

Funderar på att lägga ner det här med blommor i kruka och istället enbart köpa lösvikt. Jag köpte för ett par veckor sedan två små rosa vad-det-nu-var-för-något som efter bara ett par dagar ville ha vatten. Herregud - vattenkran sitter ju där den alltid suttit - hämta själv! Men det gör dom inte. Dom står där och bara dör, bara för att dom inte får vatten. I mitt hus är det därför på det sättet, att de blommor som klarar 14-dagarstorka stannar - övriga lämnar huset till förmån för komposten. Hur många krukväxter förresten som kostat 21:90 har man inte försökt få att överleva? Och till och med hoppats på att de skulle blomma om? Släng ut skiten! Köper man en knippa tulpaner så kostar de en ganska stadig slant och de går INTE att få dom att överleva utan rötter i kruka. Den saken är säker. Så nu blir det blomster i vas och fjortondagarsvattningsgrönaväxter hädanefter.

6 kommentarer:

Tant Rasch sa...

"Herregud - vattenkran sitter ju där den alltid suttit - hämta själv!"

Tack för bästa skrattet i dag! :-D

Snurrtant sa...

Känner mycket väl igen mig :)
Jag lyckas aldrig bli vän med dessa små ting. Antingen vattnar jag för mycket eller alldeles för lite... Endast tre små trogna växter har lyckats stå ut med mig och min ojämna vattning genom åren, å jag hoppas dom står ut ett par år till...

Vad kul att jag får vara med i din blogglista :)

Kram

Kristina af Knusselbo sa...

*hahaha* "hämta själva" - jag det önskar jag att mina kunde göra också!

Baronessan sa...

Det känns hoppfullt att jag ändå inte är ensam om att ha vattnablommorproblem...

Laila sa...

Så sträng du är mot dina små stackars krukväxter! Ingen service alls. Stackarna...

Men jag kan tala om att ifall JAG skulle köpa en knippe TULPANER och ställa i en vas, (vanlig lösvikt då alltså) då behöver jag inte vänta fjorton dagar!!! Redan dagen efter hänger de med huvudet. Sedan växer de otroligt och hänger som gammelmansp... hmmm... ja i alla fall hänger dom väldigt över vas-kanten och dag fyra har de tappat alla blombladen.

Nej blommor som inte har egna rötter, har inte att göra i mitt hus. Tänk så olika det kan vara... :-)

Baronessan sa...

Laila: Man ska ha vatten i vasen också! :)