söndag 19 april 2009

Fem på varje hand och ingen i mitten

Funderar på att utbilda mig på gamla dar. Till hudterapeut. Jag gillar det där med ett ord som har ett f i sig men ändå inte. Varför försvenskas vissa ord i stavning och andra inte? Är det inte så att t ex ordet "juste" numera stavas schysst? Eller kanske sjysst? Nåväl, hudterapeut var det. Kan en gammal skrynklig kärring göra sig någon hacka på något liknande? Eller måste man göra en ansiktslyftning först och sen hävda att det är krämerna som gjort mig slät? Å andra sidan har jag sett många frisörer se ut som kråkbon i skallen. Bara för att man är duktig frisör så behöver man ju inte ha fått tag i en lika bra frisör själv. Jag har faktiskt fantastiska händer! Dom kan skriva maskin, sy, baka, laga mat, klia, peta i näsan, klämma pormaskar, vagga barn, klappa till, klippa hår. Däremot kan dom inte spela något instrument men det beror nog mer på insidan av skallsvålen.

6 kommentarer:

rosalucia sa...

Det tycker jag låter intressant. Finns det nån sån utbildning i närheten?
Man blir aldrig för gammal för utbildning.
Jag vill också bli nåt; nåt annat!!!

Baronessan sa...

Ja, vad är alternativet? Sätta sig i parken och mata duvor?

Sveriges Gladaste Man sa...

Chihuahua, minihundarna är som dina händer Baronessan lilla. Man kan ha dem till mycket. Ser att utbildningen redan har börjat *s*
Sov så gott.

PS: När du i mogon avlägsnar gurkskivorna och ansiktsmasken ser de ut som två kinesiska nakenhundar i fejjan.

Baronessan sa...

Pappa B: Ja, jag funderar på vilken väg jag ska ta. Man kanske skulle specialisera sig på hårborttagning istället. I så fall har jag fyra lurviga här hemma. Tre katter och maken (som är lurvig överallt utom på huvudet)

stella sweden sa...

neeeeh...låt dina händer knåda andra..hudterapeuter tjänar mindre...själv tänker jag mig en armageddonliknaden framgång som healer!

Jupp!

Baronessan sa...

Stella: Bra, du tar bort det halta och lytta och jag jämnar ut efteråt.