onsdag 3 juni 2009

Grillning med cirkusmusik

I lördags var jag hos Syster-Yster på hennes kolonilott för en liten grillning. Utanför på ängen hade ett Cirkus Maximum planterat sig. Syster-Yster - som bor i de hus man ser bakom tälten - väcktes av ett brölande redan klockan 7 på morgonen. Det var kamelerna som drog i med en liten morgonserenad. S-Y var lite orolig, för hon är så löjligt rädd för elefanter! Ingen större risk att man träffar på sådana i vanliga fall men nu var dom ju ganska så nära. Sen blev vi bjudna på gratis cirkusmusik under vår lilla middag.
När föreställningen var slut så satte ett frenetiskt arbete igång för att packa ihop cirkusen och dra vidare. Det var ett slammer utan dess like och tjoff, tjoff, tjoff så var allt packat och klart för avfärd. Vilken effektivitet. Däremot var det inte så kul att se de stackars djuren. I en box stod dessa två lamor fastbundna. De stod där i minst en timme innan avfärd! Det var dessutom vansinnigt varmt i lördags. Jag hade för mig att man slutat med djur på cirkus, men tydligen inte.

Cirkus är inte min grej. Har aldrig gillat företeelsen. Särskilt inte när man släpar in djur som man ska ha till att ställa sig på bakbenen eller bara springa runt, runt.

2 kommentarer:

synne sa...

Hallå där.
Så bra du hittade vägen ut på IKEA hehe....
Var där både i fredags och i måndags. Hittade både ingång och utgång. Kan kanske bero på att maken har ett lokalsinne som få. Har han en gång varit på ett IKEA så kommer han ihåg. Problem uppstår då de bygger och flyttar om....
Men det gick bra även den här gången.

Vilket snadder du fick på morsdag.
Ser gott ut det där. Här sitter jag och dreglar för pajen är precis uttagen från ugnen....

Cirkus ja...
Har inte varit på cirkus sen vi var på cirkus scott i Västerås för snart 16 år.
Vi har cirkus hemma istället. Går lika bra och är billigare hehe....

Önsker dig en flotters kväll nu.
Kramen Synne.

Annika sa...

Jag var på cirkus i söndags.
Högst medioker sådan och jag är inte heller tillfreds med hur djuren har det.
Men barnen älskade de där fåniga clownerna.
Vad gör man inte för en son med bruten arm???? ;-)