onsdag 12 augusti 2009

Tandläkarbesök och blottare

När jag låg i tandläkarstolen idag, så for tankarna hit och dit. Plötsligt kom jag att tänka på blottare. Lite underligt kan man tycka men så var det i alla fall. Jag har råkat på ett par blottare i mina dagar. Jag blev inte skrämd någon av gångerna, bara full i skratt. Den första gången var när jag gick upp för trappan från en tågstation och en karl satt i sin bil med öppen dörr och gylf. Min första tanke var "vilken stor tumme han har". Men det var så klart inte tummen. Jag var mest fundersam på vad det är som gör att en karl sätter sig vid en tågstation och viftar med sin pilleville. Vi var ju ganska många som kom från tåget också men det kanske var det som gjorde det hela spännande. Andra gången var jag och min dåvarande make samt mina då små barn på väg ner till en badplats. Jag gick först och då klev han fram spritt språngande näck med sin enögda bacillspridare i handen. Jag tvärvände. Inte för att han stod där, utan för att mina barn inte skulle behöva se honom. När jag vände mig om igen var han spårlöst försvunnen.
Men nu - inte en blottare så långt ögat når. Har dom upphört eller visar dom sig inte för gamla kärringar? Eller är det kanske bara inte inne?
Tandläkarbesöket gjorde mig drygt 800 kronor fattigare. 30 minuters pillande och tandstensskrapande så var det klart. Men jag är så glad över att jag inte har några hål. I tänderna alltså. Får man hål så får man väl göra som farsan och använda sig av Plastic Padding.

8 kommentarer:

Bitten sa...

Vi skulle kunna ha samma pappa, min använde också plastic padding till allt (även tänder). Och Karlssons klister, och popnitar (inte till tänder dock).

Suzan sa...

jag måste också till tandis.. hua! =(

Peter Olofsson sa...

Tack för kommentaren det hjälpte.
Idag mådde jag riktig bra när jag vaknade. För att det ska vara en riktigt fin dag i Peter Olofsson liv så måste jag var lite på "hugget" när jag vaknar, gärna med lite blodsmak i munnen, då känner jag mig trygg (ler).
Som sagt vilket härligt inlägg nu har jag fått skratta också, ytterligheter är min melodi.
Har bara en gång i mitt liv råkat ut för en kvinnlig blottare, det var för 25 år sedan då jag jobbade på ett sjukhus, var påväg ner till Journalarkivet för att hämta röntgenjournaler när en äldre sjuksköterska i 60 års åldern helt plötsligt visade sina jättebröst för mig och frågade med finsk brytning om vad jag tyckte.
Det kändes inte direkt upprörande då jag jobbade på röntgen och såg tuttar hela dagarna.
Att det numera är ont om blottare beror nog på data åldern nu sitter de nog mest och gnider vid sina webbkameror, de har nog blivit lika lata som övriga befolkningen som inte heller släpar sig ut i skog och mark på samma sett som förr, i allafall enligt statestiken!
För sa man ju till barnen att blottare var ofarliga men nu vet man bättre och ser att det r just i inledningsfasen av en karriär som våldtäcktman man börjar blotta sig så det är nog bäst att snabbt skära v genetalierna på de män som blottar sig för attvara på den säkra sidan (ler)!
Ha en fin dag!
kram ifrån Peter!

Baronessan sa...

Bitten: Inte omöjligt :)

Baronessan sa...

Suzan: Vi måste alla den vägen vandra...

Baronessan sa...

Peter: Ja, jag tänkte nog också på att dom sitter där med vickevire framför webbkameran och viftar. Men det kan ju inte vara samma sak för då ser dom ju inte om folk blir chockade. Det är väl det som är grejen. Men vad vet jag. Jag har aldrig blottat mig annat än inom familjen.

synne sa...

Hej bäste Baronessa.
Du är hjärtlig välkommen över gränsen på ett besök. Här gör vi det bästa för våra gäster ska du veta.
Så det är bara att hojta till :D

Blottare ja, ibland undrar man...
Men som min käre make brukar säga
"När det lilla huvudet talar, så tiger det stora"'Vet inte om han talar av egen erfarenhet eller hihi...
De är nog ett utdöende släkte får man hoppas. Kallas inte sådana människor för masocister eller var det maskinister? Kommer inte så noga ihåg.

Jag mötte en sådan en gång. Han stod där och visade den lilla han hade. Jag kunde som vanligt inte hålla tyst... Tittar på honom, börjar så asgarva. Pekar på honom och säger att ska du hota får du nog ta fram den stora bössan...
Han dröp av.


Ja ta dig en sväng in till the strange bakerey.
Det kommer du inte ångra kan jag säga...
Det gör inte jag, men vikten kanske hihi...

Nu ska jag ut och njuta av nått stort, gult och varmt. Det stråla så starkt så man får ta på sig snoglasnöglor..
Heter det möjligen sol?
Ha det bäst nu.
Njut av dagen. Den kommer aldrig igen.
Kramen Synne.

Daniel sa...

Men nu e tandläkar å all dess övriga bestyr över

Nu kan du andas ut ett år!