tisdag 15 september 2009

En hög av plåt

Idag har jag och Gubbe varit och tittat på bil... igen. Denna gången på Volvo, men Gubbe vill inte så gärna ha en "vanlig" bil som ju volvo då är. Men hallå... om man inte vill ha en vanlig bil så kan man ju köpa en sån här liten fuling som vi såg idag, Dacia Sandero. Aldrig sett eller ens hört talas om förut men man märkte att det var en miljöbil när man satte sig i den för den luktade som en gammal kompost ungefär.

Jag skulle gärna köpa en miljöbil (det kanske ingår klädnypa till näsan) men Gubbe vägrar. Det är det där med motorn. Alldeles för visset tydligen. Han tänker inte på sina barnbarns framtid inte. Jag får väl försvara oss med att våra bilar inte går så många mil om året.
Nåja, vi hittade ett par Volvosar (jo det heter så i flertal) som vi blev intresserade av. Den första var bäst för den matchade tröjan jag hade på mig. Den andra gick i silver och det tycker jag inte är så bra. Jag vill hellre ha guld i så fall. Förutom färgen har jag inga stora krav. Jag vill att den ska ta mig dit jag vill utan problem, den ska inte vara för varm på sommaren och inte för kall på vintern, fyra hjul och en ratt och gärna vindrutetorkare. Bromsar kan vara bra att ha, men är inte lika viktigt som gaspedal. Sen vill jag gärna ha plats för kaffekopp*, krok för handväska, en fastmonterad hushållsrullshållare samt en soptunna med lock. Man kanske skulle bli bildesigner...
(*Minitrinettkök skulle inte vara helt fel)

10 kommentarer:

Tantaluran sa...

Du skulle verkligen passa så fint in i en guldbil! Men jag är osäker på om sådana bilar har krok för handväskan??

synne sa...

Var det inte Tomas Ledin som sjöng en låt som hette Vingar av stål?
jag håller en knapp på volvo iallafall jag.

Varför skulle du inte kunna designa bilar. Man kan göra allt man vill sägs det ju. Jag lovar att köpa den första bilen du gjort. Om den blir klar inom ett år. Då måste vi köpa en ny ser du...

Jag skäms lite. Som vanligt när jag inte besökt dig så ofta.
Men det kommer snart bättre tider.

Men vad ni gör. Köp inte en mitsubishi...
Fick presis springa upp till grannen och ropa att hans var på väg ner mot ladan. UTAN förare...
Det gick bra iallafall...
Jag har fått dagens motion. Nu ska jag ha kaffe.
Kramen på dig.
Synne.

Baronessan sa...

Tantaluran: Ja, har inte guldbilar någon krok så lär inte någon annan bil ha det heller.

Baronessan sa...

Synne: Bilar som kör utan ägare verkar inte särskilt pålitliga. Men fråga 10 personer om bilar och du får 10 olika svar.
Å så ingen skäms för dåligt med besök för jag har inte varit så flitig jag heller. Bara du inte glömmer bort mig :)

Bitten sa...

Jag tycker det låter som om du behöver en Saab. Rena lyxbilen med allt du behöver. Blink, blink.

Baronessan sa...

Bitten: Saab är bannlyst här hemma av Gubbe. Själv har jag ingen erfarenhet av Saab men tydligen han

Nadja, Lillen och Lillens pappa sa...

Jag har väl berättat att min första bil var en guldbil!?! Av 1980 års modell, en volvo faktiskt! Den hette "Bruno" för trots att det var en guldig bil så var den mest brun (!) av ROST!!!
Nu har bruno vandrat vidare till skroten och dit ville han inte frivilligt, nej han tyckte han sov så bra på fd svärfars uppfart så ;)

Vad jag vill säga med det är att guldiga bilar säkert är bra men de bör inte ha passerat bäst före datumet! (Men den hade en klädkrok i taket i baksätet!)

Laila sa...

Jag tycker du har väldigt bra idéer och du borde absolut kunna göra succé som bildesigner! Skulle man inte kunna tänka sig en variant som är handväxlad med inbyggt fotbad också?
Bromsa? Jag men det finns väl handbroms?

Baronessan sa...

Nadja: En sån bil hade jag också en gång men den var röd. Och brun då förståss av rost.

Baronessan sa...

Laila: Fotbad kanske inte är så tokigt :)