torsdag 7 januari 2010

Hon hade istappar under blusen...

Fan vad jag är trött på kylan nu. Den gör mig alltid orolig. I alla fall när det blir så kallt som det varit ett tag nu. Varför kan det aldrig vara lagom?
Äldsta dottern bor i ett kallt hus eftersom oljepannan inte funkar. Det står elelement på och susar lite här och där men det är knappt att det räcker till. Sen ska lilla Pytte krypa runt på kalla golven också. Men det är bra - dom ska härdas! Panninstallatören är på ingång (för det ska bli en ny panna) men dom måste ju fira jul först!!!! Ända till efter alla helger får man vänta. Fattas bara att ramsan "julen varar in till påska" ska infalla nu så att dom får vänta på ny panna till April.
Gårdagen ägnade dottern och svärsonen åt att mura på en vägg i källaren. Putsen och murbruket hade släppt och det måste fixas till innan den nya pannan ska komma. Det blev spännande att få fast murbruket men det lyckades. Fick lite råd och dåd från en god vän som kom förbi. Tack så hjärtligt för det! Själv stod jag stand by och hejade på samt "vaktade" Pytte.
Även mamman ringde igår och frös. Värmen funkade inte hos henne heller så det blev till att jaga jour-reparatörer. Är det inte typiskt så säg att det ska hända just på en röd dag? "Jag kan hämta dig" sa jag till den ömma modern. "Nä, jag håller mig i sängen och drar på mig täcket så går det bra" fick jag till svar.
Dottern påpekade att jag skulle hämta henne ändå eftersom jag sagt att hon nu är så svag så hon inte orkar protestera. Men jag är säker på att om jag släpade henne ut genom dörren så skulle hon fälla ut klorna och haka sig fast i dörrkarmen.
Som sagt - täcke på! Burrrrr!

12 kommentarer:

Shirouz sa...

Jag håller med. Den här förbaskade kylan gör ingen glad. Och folk kör som rattfulla grävlingar och slinker än hit och än dit och ner i diket och själv far jag som en smörklick på trottoaren så fort jag vågar sticka ut öronen för det är så förbannat halt! Och Styre har börjat med att luta sig kärvänligt mot mig så fort jag lyfter in honom, för att se till att jag får dela maximalt med kyla när han väl kommer in, iskall som ett kylblock. Jag vill ha VÅR! NU!

Tant Brun sa...

men tänk va gött det blir när snön tinar och du får sätta dig i en solig glänta;)) positiva kramar från mig
Kram Bibban

Bajsugglan sa...

Ja nu är det kallt men då är det gött att va inne o skriva!
Undrar om reparatören lagade pann-kakor?
förlåt, jag var bara tvungen att ordvita lite...

Baronessan sa...

Shirouz: Jo dom där lurvtussarna suger ur en all värme som finns så fort dom får tillfälle :)

Baronessan sa...

Bibban: Skönt det låter :)

Baronessan sa...

Bajsugglan: Ha, ha, din lurifax

oumberligating sa...

Jag funderar just nu lite allmänt på det här med bloggandet!
Särskilt nu när jag hållit på ett tag, ja, egentligen inte så länge, cirka 1,5 år bara, men det är ju tillräckligt för att "nyhetens behag" ska ha hunnit lägga sig!
En del har ju bloggat betydligt längre än så, men visst märks det en viss avmattning även där, kortare inlägg och färre kommentarer!
Fast jag inbillar mig att man faktiskt ska försöka hålla kontakten med alla man på något sett kommit i kontakt med via sin blogg! Ibland så har man haft samma åsikter och intresse runt samma saker, eller annars har det bara varit en liten kommentar skriven helt på "måfå" någongång!
Trevligt hur som helst!
Jag hade ju en huvudidé när jag började blogga och det var ju att samla folk och åsikter i och kring olika sjukvårdsfrågor på min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com , det gick lite trögt så jag startade upp den här bloggen lite som en "dragblogg" för att locka in lite nytt "blod" på Jernsaxensidan, det gick fint, men även der skedde det en viss avmattning!
Kanske den här kommentaren låter lite "gnällig" det är inte riktigt meningen, det är mer en reflextion över hur det faktiskt förhåller sig ibland med bloggandet!
Nu blir just den här "kommentren" djäkligt allmänt hållen och jag kommer självklart skriva mer personliga kommentarer i framtiden!
Men just idag när det är Fredag och i början på det nya året så vill jag verkligen önska alla nya och gamla bekantskaper i "Bloggssfären" en riktig God Fortsättning och en Trevlig Helg!
PS: Fick några mail om varför jag raderat min blogglista, den är under uppdatering, flera av bloggarna på den har "lagts ner" tråkigt nog! Så nu när den ska återskapas så hoppas jag både att få in "gamla" och "nya" kompisar!
För blogga är kul! Leve Bloggen!
Kram ifrån Den Där Peter Olofsson på Oumberliga Bloggen!

Baronessan sa...

Peter: Jo, det blir ju lite bloggtorka ibland. Sen ska man ju vara på humör också. Just nu känner jag mig som ett ufo i en tallrik spenatsoppa. Genomlider ett helvete och det vill jag inte basunera ut. Det är heller inget som roar andra. Men är man ett ufo så är det svårt att skriva allmänt och kul men jag försöker så gott det går. Livet måste ju gå vidare och visst... blogga ÄR kul! :) Kram på dig

stella sweden sa...

Intressant kommentar den där sista...hmm men som sagt det här handlar om dig söta baronessa...vill bara säga att ibland är jag GLAD att jag bor i lägenhet för där kommer de som ett skott om något går sönder!

Baronessan sa...

Stella: Modern bor också i lägenhet. Där kommer dom minsann inte som skott inte.

stella sweden sa...

-mysko för här är det lag på att laga allt som är trasigt på momangen! :)

Baronessan sa...

Stella: Ska hälsa det till dom här slöhögarna