söndag 28 februari 2010

Hjärtedörr och skittidningar

Veckotidningar hamnar efter första bläddringen ofta på min toalett. Intresset för tidningen svalnar så fort jag har bläddrat igenom första gången och hamnar dom inte på toan så ligger dom bara här och skräpar. Nej, det är inte så att vi använder oss av sidorna för att torka oss med, utan för att man på toaletten kan sitta i lugn och ro och kolla lite här och lite där i tidningarna. Det här med tidningar på toaletten är en vana från barndomshemmet. Vissa tycker att det är helt sjukt med lektyr på toan, men vad man än tycker så verkar det som att dom som kommer hit trivs med det eftersom toabesöken alltid drar ut på tiden.
Men nu för tiden är det väl ändå inte så konstigt. Jag vet många av den yngre generationen som tar med sig telefonen in på toan och ringer sina kompisar medan dom skänker gårdagens middag till avloppsverket. Kan själv inte tänka mig att prata med någon om det stånkar och plumsar i andra änden. Men jag har även hört talas om att man tar med sig något spel av något slag. Ja, alltså något elektroniskt - inte alfapet eller nåt sånt. Då får man ju börja möblera med bord på toan i så fall. Men det kanske inte vore så dumt. Man kan ju spinna vidare på detta och sätta in kaffebryggare också. Varför inte mysa till det ordentligt med kandelabrar och spetsduk?
Nästa steg blir väl att ha TV på toan. Men det finns det kanske redan folk som har. Och varför inte gå ytterligare ett steg längre - sätt in toaletten i vardagsrummet! Lättillgängligt och man missar inget. Förresten har jag börjat med korsord på toan. Man tänker så bra där.
Och dessutom - vad är det där med hjärta på dassdörren? Vart kommer det ifrån? Ungefär som att det vore ett kärleksnäste, eller den lyckligaste platsen. Eller är det för att ett hjärta upp och ner ser ut som en rumpa?

10 kommentarer:

Bibban sa...

Toa för mig är en ensam stund i total avkoppling. Korsord och en penn VIKTIGT och finns där ingen penna så ropar jag på gubben som innan jag vet ordet av står där med en penna..hehhe tänk vilka vanor man får;))
Kul inlägg

Bitten sa...

Jadu, maken köpte tre "dassböcker" häromdagen på bokrean. Själv tar jag gärna med iPhonen numera. Kollar mejlen, Facebook och surfar lite. Hur det än är så har man ju en stund över där.

Laila sa...

Finns det hjärterum, så finns det "stjärterum." Det är väl därför det finns ett hjärta på dassdörren - annars skulle man inte ha befog för rimmet. Eeh..?
Själv läser jag aldrig på toan. Inte av princip, utan för att det liksom aldrig fallit mig in. Jag vill bli klar och fortsätta med det jag gjorde innan.

Baronessan sa...

Bibban: Du har också anammat detta hör jag. Helt rätt :)

Baronessan sa...

Bitten: Tur jag inte har någon iPhone för då blev man väl sittande där tills man domnade i benen.

Baronessan sa...

Laila: Du borde prova på. Det är avkoppling på hög nivå :)

Synnøve. sa...

Hihi, vilket ämne.
Jag har ett gäng tidningar på toan. Det är så skönt att få sitta där i lugn och ett tag och inte tänka på annat än sig själv hihi....

Inget spel, ingen telefon eller tv. Utan bara jag och en tidning....

Klems Synnöve.

Laila sa...

Kan man inte få hemmorojder av för långa sittningar....? :-)

Baronessan sa...

Synnöve: Helt rätt!

Baronessan sa...

Laila: Nä, inte när man sitter på toan. Det är när man sitter på andra ställe. :)