torsdag 27 maj 2010

Denna underbara idiotvärld

Min ofärdiga mamma behöver hjälp med både det ena och det andra. Bland annat tänkte jag hjälpa till med räkningar och bank. Ringde Nordea och knappade in moderns personnummer och fick så prata med en tjej. Sa att jag ville ordna internetbank åt min mamma för att hjälpa henne.
Ja, jag visste ju redan från början att det naturligtvis inte kunde vara så enkelt, men jag tänkte försöka duger.
"Ett ögonblick" var det första hon sa och så blev det tomt i luren. Kom så tillbaka och sa "din mamma måste ringa själv eller så måste du ha en fullmakt".
Just detta hade jag väntat mig. "Och hur ska du veta vem som ringer" svarar jag. "Jo, men du sa ju det" svarar den lilla nippertippan. "Ja, men om jag lägger på luren och ringer upp igen och får prata med någon annan" säger jag, "då kan ju jag säga min mammas namn istället. Ni kan ju inte veta om det är hon eller jag som ringer". Då svarar hon "ja, men så får man ju inte göra".
Här kunde jag inte hålla mig utan utbrast i ett flatgarv rätt i örat på henne. "Fy fan så jävla idiotiska regler" sa jag och sen la jag på luren.
Vad är problemet? Om man beställer internetbank så kommer ju försändelsen hem till min mamma. Om jag vill sno åt mig något från henne kan jag ju göra det även om hon beställer hem detta. Jag blir alldeles svettig!
Jag kan ju heller inte be min mamma ringa och beställa för hon skulle inte ens komma rätt när hon får sånt där talsvar i örat. Vill du ge oss dina pengar - tryck 1. Vill du öppna ett nytt konto - tryck 2. Vill du välja en fond så vi kan försnilla dina pengar - tryck 3. Vill du ha hjälp - ring Poolia.

10 kommentarer:

Fru Venus sa...

*asg* Dagens bästa!! :-)) Jag hör att du är på G, vill du vara snäll och ringa min doktor i Helsingfors? Jag tror du lyckas bättre :-)

Baronessan sa...

Fru Venus: Ja för fan. Vad ska jag göra? Skratta honom i örat?

Synnøve. sa...

Det är så sjukt, man undrar hur de är funtade....
Ring och låtsas vara din mamma du haha....

Hoppas du fått ordna nätbank nu.
Kramen.

Baronessan sa...

Synne: Sjukt var ordet sa Bull!

Rickard sa...

Ja det var synnerligen korkat... banken skulle förstås omedelbart ha spärrat din mammas koder.

Jag skulle i alla fall inte vilja att de tillät vem som helst att logga in med mina koder utan att de gjorde något åt det.

Baronessan sa...

Rickard: Vilka koder?
Alla inloggningsuppgifter kommer hem till personen som äger kontot.

Skånegrabben sa...

Hej

Oj vilket knasigt samtal med henne i banken...men kul. Ja jag sjjälv råkade ut för en idiotisk grej för en massa år sedan då jag hade teliamodem till internet. Internet öa av och jag kom inte ut på nätet...i mina supportpapper jag fått med abbonemanget stod det..."har du problem med internet maila på bla bla bla....men hur kan man maila och man inte kan ut på nätet? ha ha

Baronessan sa...

Skånegrabben: Ja du, det finns inte bara en dåre där ute :)

Tessan sa...

jag har faktiskt en gång i tiden ringt till typ com hem eller nåt sånt ställe och låtsats vara min dåvarande sambo för att han inte själv vågade ringa såna samtal av nån anledning.. först ringde jag som mig själv och fick höra att han måste ringa själv så då ringde jag upp igen och så hette jag alltså plötsligt pelle och var 10 år äldre än mig själv vilket funkade alldeles utmärkt. tror jag öppnade ett abbonnemang eller sa upp det vilket minns jag inte men några problem var det iaf inte ^^ ibland undrar man om dom ens själva tror att det gör nån skillnad att dom säger "personen måste ringa själv"

Baronessan sa...

Tessan: Ha, ha, det var bra gjort. Att bli 10 år äldre och dessutom man :) Dom använder sig inte av sunt förnuft utan säger det dom blivit lärda på kursen, tror jag.