tisdag 14 september 2010

Endast rökt böckling...

Vad ska man nu göra med alla cigaretter? En peruk kanske. Jo då - nu har Baronessan slutat röka. Igen. Jättelänge har jag hållit upp nu. Faktiskt ända sedan i söndags morse. Förra gången jag slutade var i höstas och då höll jag upp i sex veckor. Tyvärr så blev livet helt uppochnervänt just då, så då kom cigaretterna fram igen och med dubblerad verkan. Ett tag försökte jag faktiskt röka ihjäl mig men det gick inte så bra. Livet är inte riktigt rättvänt än, men jag tänkte ändå lägga ner cigaretterna. Mina hostattacker skrämmer livet ur katterna flera gånger om dygnet. Det är inte så trevligt med någon som sitter och harklar sig fjorton gånger under en mening heller. Så... nu gör jag ett nytt försök.
Jag tänker heller inte börja med plåster eller nikotintuggummi. Det känns som att byta ett beroende mot ett annat. Jag förlitar mig på min envishet. Envist läge nu = röd gris!
Får gå över till rökt böckling istället.

9 kommentarer:

Renée sa...

Jag slutade röka för fem år sedan ungefär. Jag bara slutade utan några som helst hjälpmedel. Funkade hur bra som helst. Har inte ens tänkt tanken på att börja igen! Livet utan rökning är så jäkla skönt... Man slipper leta cigg och tändare. Man slipper oxå lukta så jäkla illa! Jag håller tummarna för dig!!!!

Tantaluran sa...

Vad DUKTIG du är!!

Livsnjutaren sa...

Jag håller tummarna för dig med ditt nya försök. Jag slutade också utan andra hjälpmedel. Önskar dig en skön dag.

Plupps krypin sa...

BRAVO! Jag håller tummarna för att du ska lyckas. Ett bra beslut, man mår så mycket bättre. Inte på en gång men efter ett tag. För att inte tala om hur stolt du kan vara. Jag skickar en trollformel, häxa som jag är....fniss, så att du får styrka att stå emot.
Styrkekramar Yvonne

Baronessan sa...

Renée: Visst är det skönt att inte röka. Vet jag väl. Var rökfri i ungefär 25 år och började igen. Hur dumt som helst.

Baronessan sa...

Tantaluran: Tack du!

Baronessan sa...

Livsnjutaren: Tackar!

Baronessan sa...

Yvonne: Kan du dra till med en ordentlig trollformel så det blir ordning på torpet helt och hållet vore jag glad :)

Shirouz sa...

Fasen, jag är imponerad och tycker att du är superduktig, det här kommer du att klara galant!