torsdag 2 september 2010

Grisig hårddisk

Var och handlade på ett nytt ställe igår - City Gross. I köttdisken fanns det både det ena och det andra. Hjortstek till exempel. Och en jäklans massa olika styckdelar av lamm på både ena och andra hållet. Men det som var mest förvånande var grisknorr. Jo, du läste rätt - GRISKNORR!
Nu undrar jag hur man ska tillaga en sådan tingest. Ska man bara koka den och gnaga sta? Eller ska man göra inkokt grisknorr i gelé? Kanske kan man grilla den och ha den som snacks på lördagkvällen. Dessutom var det inte mycket till knorr längre. Förmodligen raknar knorren vid slakt och nu låg den där endast lätt böjd. Såg inte särskilt inbjudande ut så jag skippade den. Köpte kalvlever istället som jag idag har lagat och slevat i mig.
För övrigt har jag hamnat i köket på mitt nya jobb (hur det nu blev så?). Nu har jag dessutom lyckats laga så god mat så dom vill att jag stannar där. Hur ska man krångla sig ur det här nu då? Bjuda på grisknorr kanske.
Jag har dessutom slagits med två urgamla datorer (8 år!) på jobbet och dom går igång på konstgjord andning. Inte mycket att hänga i granen om man säger så, men det är ju kul att datorpilla lite i alla fall. Apropå det så har den dator vi har hemma (som vi köpte i maj!) lagt ner verksamheten. Den har varit instabil från dag ett och nu skickar han meddelanden till mig att han vill läggas in på intensiven. Ganska grisig den också alltså. Ringde HP som sa "gör så här". "Går inte" sa jag. "Okej, då skickar jag en ny hårddisk. Det är lätt att byta". "Okej" sa jag "skicka fort innan det börjar ryka". Så nu har jag något nytt att trixa med bara jag får disken. Himmel unt pannkaken vad jag längtar. När jag väl får den ska jag ringa HP igen och fråga om jag får räkna om garantitiden från dag ett när jag väl har bytt hårddisk. Undrar vad jag kan få för svar...

6 kommentarer:

Shirouz sa...

Jag är ju alltid ivrig att hjälpa till, men måste tillstå att gamle Hagdahl svek mig här när det kom till matlagning av grisknorr. Dock kan jag hjälpa dig med ett grymt (he he!)gott(?) recept på Färserade svinöron som torde ta dig från köket fortare än du hinner blinka. Hojta bara till så lägger jag upp det :D

Livsnjutaren sa...

Härliga funderingarinnan helgen;) grisknorren hoppar vi över här också. Urk,haha. Ha en skön dag;)

Tantaluran sa...

Lovar att HP säger NOPE!

Och du, grisknorrar är inte mat.....hujedamig!

Baronessan sa...

Shirouz: Hojt, hojt ;)

Baronessan sa...

Livsnjutaren: Överhoppad var ordet sa Bull :)

Baronessan sa...

Tantaluran: Om det inte är mat - vad gör det då i köttdisken?