måndag 14 februari 2011

Åååååångest

Fan ta den som INTE kommer hem med blommor, choklad, gulliga kort idag. Själv kommer jag att stå i dörren beredd med en kniv ifall Gubbe kommer hem och inte har famnen full. Om han trots detta tränger sig förbi och in kommer jag att sura i fjorton dagar och vägra både mat och ligg.
Jodå. Så är det. Självklart kommer en enda dag på året att rasera kärleken rakt av för att vissa personer inte har kollat i almanackan. Kanske blir det en massa skilsmässor på köpet. Vilken hemsk dag. Rena rama rysaren.
Och... handen på det där hjärtat. Är det inte till största delen så att det är vi kvinnor som förväntar oss denna romantiska gest och blir förnärmade om den inte förverkligas. Jag tvivlar starkt på att karlar i samma utsträckning sitter och förväntar sig gulliga askar, blommor i drivor eller sexiga kallingar. Men vad vet jag. Kanske kommer en dag några forskare att ta reda på hur det verkligen är.

Så - vad ska jag då göra för min Gubbe idag? Jo, jag kommer att se till att köpa hem kattmat för den är slut. Detta kommer att få katterna att jubla. Det kommer även att få Gubbe att jubla eftersom han slipper åka och köpa kattmaten.

Så förstör nu inte en solig dag. Framför allt - sitt inte och våndas över att din karl
  1. kanske
  2. troligen inte
  3. aldrig i helvete
(stryk det som ej önskas) kommer ihåg dagen. Tänk på att karlar är lite som hundar, dom behöver ledsagas genom livet. Så ett litet frö i god tid. Föreslå något ett par dagar tidigare. Hitta på något gemensamt. Men... sitt för fan inte och HOPPAS bara för att någon dåre har hittat på en dag när vi alla ska älska varandra. Vi kan ju faktiskt älska varandra imorgon också.
Puss på er alla hjärtan!

9 kommentarer:

Carina sa...

Egentligen tycker jag inte om sådana här dagar! För att jag tycker att man ska visa sin tacksamhet och kärlek till de runtomkring sig vilken dag som helst. Visst har vi alla "låga" dagar. Men en klapp på kinden, kram eller blombukett, choklad eller ett uppskattande ord passar vilken dag som helst på året!

Kärlek kan börja så enkelt...
Den kan börja den dag du första gången delar
dina tankar med någon...
...eller hjälper någon som behöver dig.

Ibland kan den börja när man förstår
hur någon känner det fast den ingenting sagt

Kärleken kommer tyst...
men man vet när den är där
för då plötsligt är man inte ensam längre.
och man är inte ledsen inuti

Kärleken är en lyckokänsla
som kan bo i hjärtat hela långa livet.

"Författare okänd"

Kramar till dig idag och alla andra dagar!

Baronessan sa...

Carina: Precis så jag menar! :) Såna här dagar ger människor ångest, men ge något en vanlig regnig dag så är det ENBART lycka med det. Kram på dig också!

Carina sa...

Precis!

Artlover sa...

Och kattmat till gubben också. De e kärlek de:-D

Baronessan sa...

Artlover: Absolut! Han blev överlycklig! Och katterna också :) Nu ligger man på plus.

Shirouz sa...

Jag håller med! Sedan, är det upp till oss om vi spelar med i köpmännens lustiga vals, eller inte.
Själv sitter jag också (givetvis) redo med stekpannan ifall jag inte får choklad av någon oförhappandes romantisk tok. Det börjar lida mot kväll, men jag är stark i armen och tålmodig ;)
Nejvars, chokladen har jag köpt själv, allaredan :D

Synnøve. sa...

Om jag säger så här:
Aldrig i helvete!
Det här är en dag som vi faktiskt klarar oss utan! De enda som trivs och mår gott är handlarna, som ger massor av folk dåligt samvete!
Här har vi alla hjärtans dag varje dag faktisk. Det är mycket bättre att visa sin kärlek och omsorg varje dag, hela året runt.
Men sån är jag då, säkert inte alla som tänker så.
Kram på dig.

Baronessan sa...

Shirouz: Här är det choklad-, blom- och paketfritt och kommer så att förbli. I alla fall denna dagen. Men gud nåde Gubbfan om han inte kommer med blommor en annan dag ;)

Baronessan sa...

Synne: Låter bra med alla-hjärtans-dagar året runt. Det borde alla ha! Bara man slipper köpa presenter och blommor varje dag eller göra brakmiddag. :)