onsdag 27 april 2011

Hantverksdröm

Jag drömde i natt om Agneta Sjödin. Av alla människor på denna jord. Vi var utomlands. Jag, Gubbe och två till som på drömmars vis var lite suddiga och föränderliga. Och Agneta var också där, men Agneta - hon var inte föränderlig. Hon var Agneta hela tiden. Och min Gubbe - han var som fastlimmad vid hennes sida. Jooodå! Hon skrattade och slängde med håret och Gubbe var helt såld.
Jag hotade med att åka hem och ingen brydde sig. Så... jag travade iväg jag för att åka hem. Och... visste inte vart hem var! Jag gick och gick och till slut fick jag fråga någon vart flygplatsen fanns. Då tittade kvinnan på mig, för det var en kvinna, och sa: "vi har ingen flygplats. Du måste ta dig över till nästa ö". Jag såg förmodligen ut som det får jag kände mig som i drömmen och sa: "och hur kommer jag dit?". "Du får ta ambulansflyg" svarade kvinnan. Så jag stod där och kliade mig i huvudet och kunde inte för mitt liv komma på hur fan vi kom dit vi var, för hur jag än tänkte och tänkte så kunde jag inte minnas flygresan.
Som tur var behövde jag inte åka ambulansflyg för jag vaknade förvirrad i min säng.
När Gubbe senare på dagen stack in näsan hemma sa jag: "jaså du - Agneta Sjödin". Han såg helt oskyldig ut, men det där ska man aldrig vara säker på. Jag ska ju bort i helgen också så kanske att det kommer någon liten Agneta på besök. Ska nog instruera katterna jag!
Ni vet ju vilken karlmagnet hon är. Och själv är jag ju gift med en sån där hantverkare. Dom är ju sååååå eftertraktade! Ligger 2:a eller 3:a på sexigaste yrket. Poliser är visst nr 1 tror jag. Arga snickaren t ex säger att händiga män får mer sex. Jag brukar fråga Gubbe om det där men han bara ruskar på huvudet och berättar om alla gamla tanter han möter eller gubbar som ska hänga över axeln när han jobbar. Inga skamliga förslag alls säger han. Han kanske också har passerat bäst-före-datum.
Imorgon är det i alla fall dags för årets första dameträff som den här gången går av stapeln i Lysekil. Attans vad jag längtar efter alla goa damer. Lysekilsbor - stäng dörrar och fönster för nu är kärringarna lössläppta! Så jag säger Trevlig Valborg till er alla och bränn er inte på brasor eller raketer.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Emileitha sa...

Hällde kaffet över mig, så kul skrivet.. tänk om jag vågade skriva mina drömmar. Hm vissa skulle nog kunna sättas i tryck.Lovar skriva nästa dröm på mitt blogg (vad har jag lovat nu) Ha en bra dag, för det har jag efter att läst ditt roliga blogg

lilah sa...

Haha, ja visst är det underligt med drömmar! Intressant ibland, roligt ibland och ibland bara skrämmande.

Hoppas ni har haft det kul i Lysekil! Herregud, du är ju nästan här nu då!! Nåja, i varje fall på samma sida Sverige! :-)