onsdag 15 juni 2011

Bibbel, babbel, bla, bla, bla....

Det här är ungefär som jag känner mig just nu. Blicken är helt rätt men i fel färg. Jag är ju grönögd. Eller melerad som det står i mitt pass. Kanske blir jag blåögd om  jag blir riktigt förbannad. Vet inte. Det händer så sällan. Men den här jycken är inte förbannad. Han är ifrågasättande.
Färgen är ganska rätt ändå, blek som jag är. Jag har inte riktigt lika markerade öron och nos men på det stora hela så är det jag.
Men vad är det jag ifrågasätter då? Mest människors beteende. Det finns alldeles för många av den där varianten som bara går på om sig och sitt och inte tycks pejla läget. Man kan sucka högt och vända sig om utan att vissa fattar vinken. Det bara mals vidare. Måste man säga ifrån med tydliga ord? Ska man kanske säga: "du, min hörsel upphörde just?"
Det hjälper oftast inte ens att man försöker avbryta om vädret eller senaste händelsen eller livet i allmänhet. Då får man ett "umpf" eller "mummel" till svar och så fortsätter det igen. Vad är det som gör att man bara babblar vidare trots att folk runtomkring så tydligt visar att dom inte lyssnar? Varför köper dom sig inte en uppblåsbar Barbara eller Birger och snackar med, för dom vill ju ändå inte ha något svar.

Men jag är säkert extrem åt det andra hållet för jag har aldrig förstått mig på det här med mingelkoder. Prata för att prata. Om ingenting bara för att man ska. Tur att jag inte blev frissa. Det skulle aldrig ha fungerat.
Och nu över till något helt annat... åker och jobbar lite helt enkelt. Ha de morsomt där ute och prata inte ihjäl era medmänniskor :)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

Carina sa...

Vad rätt du har !!
Det är därför jag ofta känner mig "utanför" på sk tillställningar; Varför "dö"prata??
Kram o ha en toppendag på jobbet <3

Baronessan sa...

Carina: Döprata går bort :) Kram på dig!

bloggtant sa...

Men jag hade gillat en frissa som inte pratar hela tiden.
Och hur i helsefyr kommer dom ihåg allt??? Frissorna alltså. Saker som vad vi talade om sist, vad ungarna gjort..mina alltså osv osv.
Nä ibland hade det varit gött med en tyst frissa :))

Baronessan sa...

Bloggtant: Tänk så rätt du har! Kanske ska öppna en ställe som heter salong tystnaden :) Problemet är ju att få tag i frissor som är tysta.
Lite ruskigt är det att dom minns allt. Det betyder ju också att man kan ventileras ut åt både höger och vänster. Urk!

Laila sa...

Ja just det! Alltså, att det är konstigt att de tycks komma ihåg allting! Om jag tvingas kallprata med folk i vissa situationer (typ för att få tiden att gå när man är instängd med dem någonstans och de absolut inte vill prata om något vettigt), då kommer jag ALDRIG ihåg detaljerna i det som sades! Men det verkar som om de som verkligen gillar mingelprat och är bra på det, också har ett fenomenalt minne!

Shirouz sa...

Mingelprat går fetbort, jag avskyr att vara social bara för att "man ska", usch!