måndag 4 juli 2011

Huvudet bakochfram

Vi människor är ju finurligt konstruerade med armar och ben och ögon och i vissa fall med en användbar hjärna. Men jag undrar över varför man inte kunde ha gjort huvudet lite mer flexibelt. Jag skulle faktiskt ha användning av att kunna vrida det helt bakåt.
Visserligen så skulle skinnet ta emot (även om skinnet numera inte tar emot lika mycket som stela muskler och senor) men det hade man nog kunnat ordna om man bara fixat till det från begynnelsen så att säga. Tänk så praktiskt när man ska backa, när man sitter åt fel håll på tåget och mår illa, när man vill springa baklänges osv.
Själv har jag behov av det när jag sover. Jag sover nämligen helst på mage, men jag får lätt ont i nacken och i käken av det. Jag skulle behöva vrida huvudet lite till i alla fall, även om det inte skulle gå helt runt. Det kunde också ha fungerat bra med en näsa i nacken, så jag kunde andas även om jag har huvudet rakt ner i madrassen. Varför blev man inte katt?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Renée sa...

Jag sov ALLTID på mage innan men kan inte detta numera på grund av värk... Du skulle sova på en massagebänk! Dt skulle finnas kuddar med hål i för näsan...

Baronessan sa...

Renée: Massagebänk har jag tänkt på många gånger men dom är lite väl hårda. Och smala! Kudde med hål för näsan är en bra idé men då måste det nog vara hål i madrassen också.

Polargrevinnan sa...

Näsa i nacken låter bra. Jag är stel i nacken och har svårt att vrida på huvét. Om det så att vi ska återfödas som något djur - katt vill jag bli, visst har de det bra.
Jag sitter och väntar på lunchgäster och tar vara på stunderna som blir "över". Nu har jag läst hos dig - gillar din humor.
Ha det bra.
Kram Viola

Baronessan sa...

Viola: Jag tänkte också bli katt. En riktigt fet och tufsig bondkatt :)