måndag 22 augusti 2011

Kartongtankar

Jag sopsorterar. Jag tjatar även på alla på jobbet att dom ska sortera. Hemma har jag sorterat i åratal vad gäller plast, papper, plåt, glas och kartong och just kartong är vad jag funderar på.
Jag köper ju bl.a. en hel del kattmat som kommer i kartonger. Dessa ska sedan brytas ner och vikas ihop och då kommer jag äntligen fram till själva funderingen. Dessa kartonger som man viker ut är ju ofta i ett enda stycke. Finurligt utskurna för att sedan vikas ihop till en perfekt förpackning. Dom som tänker ut alla dessa kartonger - vilka är det? Finns det någon sorts kartongvikningsskola att gå? Kan man bli kartongingenjör?
Jag ser framför mig hur dessa personer jobbar hela dagarna med att försöka få till en ny vikning. Ungefär som origami. Det kanske är det man börjar med, origami. Hm...   Sen har dom konferenser emellanåt och brainstormar ihop för att komma på ytterligare finurliga lösningar. Sitter tillsammans runt ett jättebord med kartonger och fikar och viker.
Ja.... det är sånt jag tänker på. Vad tänker du på?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Bra rytit. Det är inte så svårt med sopsortering om man ser till att ha det bra ordnat under diskbänken.
Jag har inte haft dina tankar om kartongvikning. Vad jag däremot tänkte i morse var att en del fabrikanter packar och plastar in sin produkter så de blir inbrottssäkra. I morse försökte jag komma åt en ny tandborste, inkapslad som något mycket värdefullt.
För övrigt funderar jag om jag skall strunta i att klä på mig idag. Morgonrock är ett rätt skönt plagg. Herrn är inte hemma och jag tänker inte gå ut idag.
Ha det bra.
Kram Viola

Snigel sa...

Just kartonger har jag också funderat på många gånger. Det finns ju en otrolig mängd olika vikningar - vem har kommit på dem alla?

Jag tror, som du, att det är ett gäng kartongvikare som sitter och fikar och pysslar medan de försöker komma på någon ny flärp att lägga till eller dra ifrån. ;)

Renée sa...

Jag är oxå lite av en tänkare... Plus en sorterare!

Baronessan sa...

Viola: Jo det där med förpackningar har jag förbannat både en och två gånger tror jag på detta forum. Blev smått galen idag när jag skulle öppna en förpackning med fotopapper. Gaah!
Morgonrock är ett underskattat plagg. Fick jag så skulle jag inte använda något annat :D

Baronessan sa...

Snigel: Ja, och så ligger dom där på kvällen och plötsligt dyker en ny flärp upp i huvudet på dom :D

Baronessan sa...

Renée: Bra! Sortera bör man :D

Fru Venus sa...

Vi har stenhård sortering på Åland, 8 -fack vid varje hus och gård, dryga böter om du åker fast vid en kontroll :-/ Det är gammalt och vant hos oss nu :-) Annars funderar jag på hur i jösse namn jag kan ha gått ner 2 - 3 kilo under sommaren? Är vin och choklad lösningen?
Just ja, grattis till Parveln :-)

Baronessan sa...

FruVenus: Perfekt med stenhård kontroll!
Vin- och chokladdiét? Låter enastående underbart :)
Tack!